Trgovački sud potvrdio Peruška za povjerenika za Agrokor

N1

Trgovački sud u Zagrebu je 28. veljače 2018. na prijedlog Vlade Republike Hrvatske opozvao Antu Ramljaka s dužnosti izvanrednog povjerenika u trgovačkom društvu Agrokor d.d. te imenovao Fabrisa Peruška novim izvanrednim povjerenikom trgovačkog društva Agrokor d.d..

Također, Trgovački sud je na prijedlog Vlade RH, Irenu Weber imenovao zamjenicom izvanrednog povjerenika.

‘Riječ je o stručnjacima koji su i dosada bili angažirani na poslovima unutar sustava Agrokor. Fabris Peruško je bio član Uprave Tiska zadužen za financije i restrukturiranje, a Irena Weber je obnašala funkciju savjetnice izvanrednog povjerenika za Agrokorovo non-core poslovanje i imovinski portfelj. Stoga će u najkraćem mogućem roku moći u potpunosti preuzeti vođenje postupka izvanredne uprave i postizanja nagodbe, u skladu s rokovima koje propisuje Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku’, priopćeno je iz Agrokora.

Fabris Peruško, doznajemo, dolazi u koncern oko 12:30 sati. U Agrokor je jutros već stigla njegova zamjenica Irena Weber.

Nakon što je prošli tjedan ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika podnio Ante Ramljak, Vlada je na jučerašnjoj sjednici i formalno predložila Trgovačkom sudu u Zagrebu njegov opoziv te predložila imenovanje novoga izvanrednog povjerenika i njegove zamjenice.

“Očekujem da ove naše prijedloge, imenovanje i povjerenika i njegove zamjenice, Trgovački sud prihvati, donese odgovarajuće rješenje i da oni preuzmu svoju dužnost u najskorijem roku. Cilj Vlade Republike Hrvatske ostaje dobrobit našeg gospodarstva, našeg financijskog sustava, isto tako kvalitetno funkcioniranje Agrokora, zadržavanje radnih mjesta, postizanje nagodbe u zakonskom roku i dugoročnu održivost njegova poslovanja”, rekao je premijer Andrej Plenković.