Trese se u zagrebačkom SDP-u

Daniel Mlađenović

Nemiri unutar najveće, zagrebačke organizacije SDP-a. Nakon što je prije nekoliko dana raspušteno Predsjedništvo triju gradskih organizacija, jedan od smijenjenih predsjednika pobunio se i tvrdi da je razlog tomu njegovo neslaganje s mogućim izborom Gordana Marasa kao SDP-ova kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, prenosi HRT.

Dok je službeno objašnjenje predsjedništva SDP-a za smjenu da “tijela organizacije ne ispunjavaju programske političke ciljeve”, Daniel Mlađenović, koji je vodio SDP na Črnomercu ima drugu teoriju. “Ako želimo pobijediti, ne možemo imati Gordana Marasa za kandidata, jer bi on jednostavno izgubio, ne bi ušao ni u drugi krug”, tvrdi Mlađenović.

Mlađenović smatra da su ta stajališta o Marasu razlog njegove ekspresne smjene. Kontaktirali smo i s Marasom, prozvanim šefom zagrebačkog SDP-a, no on te navode nije želio komentirati. I predsjednik stranke smatra da se prljavo rublje ne bi trebalo iznositi izvan nje.

– Što se tiče unutarstranačkih odnosa, o njima ćemo razgovarati u stranci, a o kandidatu za gradonačelnika, odluku će, i nakon razgovora i pregovora koji se vode s drugim strankama, donijeti gradska organizacija SDP-a u Gradu Zagrebu i koga ona predloži, imat će moju punu potporu, kazao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Hoće li SDP-ov kandidat biti Gordan Maras ili pak netko drugi, ne zna ni Sabina Glasovac. U fokusu stranke su, kaže, hrvatski građani, a ne unutarstranačke trzavice. U SDP-u, kaže Glasovac, ne vlada ni rat ni mir u posljednjih 20-ak dana, već iznimna radna atmosfera. Nemaju, dodaje, “previše vremena za nadmudrivanja i istjerivanja pravde za bilo kakve ratove”.

Daniel Mlađenović od svoje bitke ne odustaje. Žalit će se prvo stranačkoj Statutarnoj komisiji, a spreman je ići i do Upravnog suda.