Trese se, trese u SDSS-u !!! Strašne optužbe na račun Pupovca i Miloševića, oni sve negiraju

Ubrzo poslije konferencije za novinare nekadašnjeg člana SDSS-a Dragana Crnogorca, koji je sada predsjednik Saveza srpskih udruženja Hrvatske, koji je optužio čelnike SDSS-a za „demokraturu“ i kazao kako su Srbi u Hrvatskoj protiv odlaska Borisa Miloševića u Knin te da se tim povodom prethodno nije oglasila niti jedna institucija u Hrvatskoj sa srpskim predznakom zajedničkim priopćenjem reagirao su SDSS i razne udruge koje je Crnogorac prozvao.

Srpske institucije i organizacije u Hrvatskoj zalažu se za racionalnu politiku i unaprijeđenje položaja srpske zajednice u RH bez podizanja tenzija te za normalizaciju odnosa srpske zajednice i većinskog naroda, poručili su u nedjelju iz SDSS-a.

Reagirajući na izjavu predsjednika Saveza srpskih udruga Hrvatske Dragana Crnogorca koju je dao u petak, iz SDSS-a su poručili kako pripadnici srpske zajednice u Hrvatskoj dobro znaju što im znači SNV, ZVO, Prosvjeta, SDSS, kao i Srpska pravoslavna crkva.

Baš kroz rad ovih institucija, istaknuli su iz SDSS-a, osiguravamo prosvjetnu i kulturnu autonomiju, razvoj povratničkih sredina, kapitalne investicije, infrastrukturu u našim općinama, pomoć udrugama i pojedincima putem raznih programa.

“Mi se zalažemo za racionalnu politiku i unaprijeđenje položaja srpske zajednice u RH bez podizanja tenzija. Mi želimo normalizaciju odnosa srpske zajednice u RH i većinskog naroda i, isto tako, normalizaciju odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske”, stoji u zajedničkom priopćenju SDSS-a i srpskih institucija i organizacija u Hrvatskoj.

Spočitnuli su Draganu Crnogorcu što je za njega, dok je bio član SDSS-a, SDSS vodio ispravnu politiku te su izvijestili da je on isključen iz stranke jer je “gledao isključivo osobnu korist, uključujući i materijalnu, zbog koje je na udaru kaznenog zakona”.

Predsjednik Saveza srpskih udruga Hrvatske, osnovanog prošle godine, Dragan Crnogorac, prozvao je u petak institucije srpske zajednice jer uoči proslave “Oluje” u Kninu, gdje je bio i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, nisu održane tribine na kojima bi se čulo mišljenje običnih ljudi o tome. Crnogorac je rekao i da je u srpskoj zajednici na djelu “demokratura” i ustvrdio kako je odlazak predstavnika srpske manjine na proslavu “Oluje” u Knin izazvao lavinu nezadovoljstva unutar srpske zajednice u Hrvatskoj.