Treće izdanje Baška Outdoor Festivala

Fotografija: tz-baska.hr

Prave adrenalinske izazove tijekom trodnevnog programa koji započinje u petak, 13. listopada i traje sve do kasnih popodnevnih sati u nedjelju 15. listopada, donosi nam treće izdanje Baška Outdoor Festivala.

Rekreativci i sportaši željni aktivnog odmora, koji su ovogodišnju sezonu otvorili na 4 Islands MTB Stage Race i festivalu Crna Ovca, uživat će u pet različitih programa koje organiziraju Turistička zajednica općine Baška, zajedno s partnerom Valamar Riviera Hotelima i nizom partnera, organizatora sportskih sadržaja.

U tri dana održavanja na Baška Outdoor Festivalu sportaši i rekreativci, kao i obitelji s djecom, moći će uživati u Zipline Edisonu, šetnji među krošnjama drveća, nezaboravnom doživljaju vožnje terenskim vozilom, hodanju po nezaboravnim krajolicima i spuštanju sajlama na više od 2 km dužine.

Za bicikliste, Adria Bike je organizirao Krk ‘n’ Roll brdsko-biciklistički maraton u tri različite duljine, od 77, 47 i 27 kilometara, za muškarce i žene. Utrka je rekreativnog karaktera i pravo prijave imaju sve osobe starije od 18 godina. Kao i na ostalim utrkama iz Husqvarna Adria Bike Series, i utrka na Krku nudi tri različite staze koje se odabiru prilikom prijave za utrku.

Bogati cjelodnevni program trail utrke Krk Island Trail organizira Outdoor.hr i Treking liga, a održava se u subotu, 14. listopada 2017. i sedmo je izdanje ovog natjecanja, te se boduje i za 12. kolo Treking lige Merkur osiguranje. Natjecanje će se održati u tri kategorije, Challenger u duljini 28 kilometara, Active u duljini 16 kilometara i Light u duljini 6 kilometara.

Planinarsko društvo Obzova svima željnima upoznavanja krajolika Baške i Krka u sporom ritmu organizira planinarski izlet do lokacija Mjesečev plato i Lokve-Diviška, za sve uzraste. Planinarski izleti održat će se u nedjelju, 15. listopada.

Penjalište Portafortuna i ove će godine ugostiti penjače po stijenama, napredne i početne, koji će se na ovogodišnjem Baška Outdoor Festivalu prvi puta susresti s penjanjem po stijenama i moći će naučiti osnove penjanja i korištenja opreme, uz stručno vodstvo Alpinističkog kluba Put. Uz to, nakon samog penjanja imat će priliku poslušati i predavanje pod nazivom ‘Put od sportskog penjanja do velikih stijena’.

Posjetiteljima Baška Outdoor Festivala na raspolaganju su i jedinstvena outdoor karta i outdoor brošura, koje je Turistička zajednica općine Baška izradila i razvila kako bi im omogućila lakše snalaženje u prostoru i pronalaženje svih znamenitosti Baške i okolice te uživanje u više od 90 km šetnica, biciklističkim rutama povezanih povijesnim i kulturnim lokacijama i predivnoj prirodi Baške i okolice koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Program Baška Outdoor Festival 2017