Toplinski val se nastavlja. Nakon njega stiže burno osvježenje, evo kada

Donosimo vremensku prognozu meteorologa Bojana Lipovšćaka sa N1.

Manja količina nestabilnog zraka s Atlantika u sklopu duboke ciklone južno od Islanda prodrla je nad Irsku, Veliku Britaniju i Francusku te se praćena pljuskovima i jakom grmljavinskom aktivnošću premješta prema sjeveroistoku. Mlazna struja s Atlantika dolazi nad sjevernu Afriku te nad zapadno sredozemlje i jug Europe premješta topli saharski zrak.

Nad našim krajevima je anticiklonalno polje koje podržava vedro i stabilno vrijeme.

Danas će biti sunčano, toplo i vruće. Puhat će slab sjeverozapadnjak, a na Jadranu poslijepodne jak maestral. Najviše dnevne temperature na Jadranu i u unutrašnjosti od 28 do 33C. UV indeks je visok i vrlo visok stoga izbjegavajte izlaganje direktnom sunčevom zračenju oko podneva.

Sutra, u ponedjeljak, nastavak sunčanog, toplog i vrućeg vremena. Najniže jutarnje temperature u unutrašnjosti oko 18, a na Jadranu topla noć s temperaturom oko 22C. Dnevni temperaturni maksimumi biti će i na kopnu i na Jadranu od 31 do 34. Na Jadranu i uz Jadran poslijepodnevni maestral donosit će osvježenje.

U nastavku tjedna postupan porast temperature zraka i stabilno sunčano vrijeme. Temperature zraka će u unutrašnjosti mjestimice doseći i do 40C.

U četvrtak prognoziramo prolaz oslabljene hladne fronte sa sjeverozapada koji će donjeti kratkotrajno osvježenje, ali i lokalno jake grmljavinske pljuskove osobito u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti te u Slavoniji i Baranji. Na sjevernom Jadranu povečana naoblaka, a uz obalu Istre moguća je pokoja nevera.

U drugoj polovini tjedna i za idući vikend porast temperature zraka i nastavak toplinskog vala.

Za sve koji borave na moru temperatura mora je od 24 do 27C. Oprez, u limenim ljubimcima temperatura može porasti i do 80C, ne ostavljajte i ne zaboravljajte djecu i kućne ljubimce u pećnici.