Tonko Martinis: “Kriza svekolika u RH, izazovi i rješenja!”

Fb

Piše: Tonko Martinis

Hrvatska se danas nalazi u svekolikoj krizi, ekonomskoj, gospodarskoj, demokrafskoj, moralnoj, političkoj – kroz jednu “neprirodnu koaliciju sa 76 do 79 ruku, a gdje manjine ucjenjuju većinu’ ”
Oni u poziciji i opoziciji, koji su nas zadnjih dvadesetak godina a posebno zadnjih 5 godina RH doveli u ovu krizu neće nas iz nje izvući sigurno.

“Spašavamo” se samo stalnim periodičnim novim zaduživanjima uglavnom i to ‘po grbači naroda’, što vodi konačno u loš ishod.

Uzroci ove krize leže uglavnom zbog izostanka lustracije u RH(koja je i danas nužna!) ostataka štetnih YU/KPH totalitarista koji danas neprovođenjem reformi čuvajući tzv. lažnom stabilnošću svoje *fotelje na štetu većine nas, te doslovno ekonomski, gospodarski pa i *nacionalno “guše Hrvatsku”. I gotovo potpuno ti nelustrirani sebični elementi ignoriraju jaku i gospodarski i spremnu pomoći Hrvatskoj našu dijasporu, koja u Hrvatskom saboru ima sramotno i nedopustivo nizak broj mandata(trebala bi imati bar 20 mandata – predstavnike sa svih kontinenata). Da i ne spominjemo stanje naše Hrvatske braće i sestara u BiH kolijevki Hrvata, gdje je u ovoj situaciji u cilju zaštite i ravnopravnosti suverenih Hrvata u BiH sa ostala dva naroda nužno uspostaviti Treći Hrvatski entitet u najhitnijem roku unutar cjelovite i nedjeljive BiH!

Sve danas još nelustrirane političke strukture lijeve i desne.. U TRODIOBI VLASTI RH i šire .. – ti ostaci ponavljam nelustriranog ex-YU totalitarizma i sljednici(očevi i posebno štetni partijski sinovi i unuci uhljebi!) te pohlepne Jude lopine — koji su odgovorni za ovu sramotu i beznadnost, sadašnju predbankrotnu krizu Hrvatske i iseljavanje stotina tisuća mladih, ovrhe i neustavne blokade računa..masumiljunskihnerješenih i neprocesuiranih mediji su pisali krimi afera:
– npr. Pretvorba i privatizacija .., -INA(prodaja -Račan-Sanader),
– afera Dudi, afera CO, – afera Predstečajne nagodbe ..,
– čudesan rast Javnog duga za Kukuriku Vlade 102 miljarde u 3.5 g.??- zanimljivo bi bilo specificirati to zaduženje i koje namjene i svrhe, kada i kome?- A di su pare?

– za medijsku destrukciju RH/RH tek treba uspostaviti puni medijski suverenitet kai i sve zapadno demokratske zemlje(čast iznimkama),

– sadašnja po medijima mega afera u tijeku, neizvjesna ishoda zvana Agrokor-HNB-Banke i svi drugi uključeni u sumnja se veliki kriminal i korupciju, nepotizam i šimuniju, mediji su govorili i nepokrivene mjenice, o tome se pričalo i u Hrvatskom saboru ..??
– i mnoge druge afere “u hladu od sunca pravde” ..

Ta nas manjina koja terorizira većinu u RH “družina nelustriranih još drugova i Hrvatskih političkih izdajnika i Juda lopina” – odgovorna za ove ali i druge afere i štete počinjene Nacionalnim interesima RH, uz mnoge poznate još i moguće nepoznate afere (pod tepihom) i mogući mega kriminal i korupciju kako izvještavaju hrvatski mediji – ta “politička garnitura pozicije i opozicije danas Hrvatsku neće izvući iz krize nikad. Pa ni tad!!

Čak ni mogućom novom smišljenom prevarom, podlom demagogijom nekih koji pričaju o ‘Velikoj (nelustriranoj) koaliciji HDZ-SDP’ (katastrofa ideja, ja sam kao HDZ-ovac domoljub i suvrenist izričito protiv tih morbidnih “YU ideja nelustriranih likova i “Gremija”!) ne mogu nas i neće izvesti iz ove gotovo prenbankrotne krize, već donijeti daljnje svekoliko propadanje RH. Hrvatska treba pod hitno pravedne i istinske reforme VELIKE! I nove ljude u politici i šire ..!! 🇭🇷

Dakako za reformama vapi pod br.1. poglavito loše pravosuđe (čast iznimkama npr. sjajnim osobama tamo poput suca Kolakušića ..). Pravosuđe treba *lustrirati i tamo trebaju doći raditi novi kadrovi, nove žene i ljudi sa znanjem, pravednošću, poštenjem, integritetom i domoljubljem.

KLJUČ RJEŠENJA IZAZOVA U RH

Svi ti nelustrirani posebno sinovi i unuci očeva totalitarista i Jude koji su odgovorni za ovu gospodarsku i svekoliku krizu u RH – ističem iz odgovornosti prema Hrvatskom narodu koji ih je birao i zbog loših rezultata ( i mnogi PR-i(uhljebi), savjetnici Predsjednice, Vlade(čast iznimkama!🇭🇷) i oni koji rade loše po interese RH u diplomaciji – posebno odgovorni za lošu reakciju na srpsku sotonizaciju lažima nas Hrvata i Hrvatske na skandaloznoj izložbi ‘u tijeku u New Yorku’o Holokaustu i lažima o Jasenovcu ..!! -trebali bi dati ostavke ili biti smjenjeni!)

Današnja posebno *nelustrirana politička garnitura obzirom na loše i porazne rezultate ne bi se trebali ni smjeli kandidirati ni naći više ikad na listama na svim novim izborima (od danas unaprijed) na svim razinama trodiobe vlasti i šire, a mnogi bi moralno i prije novih izbora (odmah!) trebali i iz moralnih razloga i odgovornosti sami dati ostavke na svoje položaje i dati prednost boljima. — Iz moralnih razloga naglasavam obzirom na loše rezultate i pogubne posljedice.