Toni Brkić, osumnjičen u Hrvatskoj za krijumčarenje cigareta, ubijen kod Ljubuškog

Toni Brkić, osumnjičen za krijumčarenje cigareta iz BiH u Hrvatsku, ubijen je u ponedjeljak navečer kod Ljubuškog u zapadnoj Hercegovini, objavila je u utorak lokalna policija.

U policijskom priopćenju navode se samo inicijali ubijenog, no mediji prenose da se radi o Brkiću koji je 2007. izbjegao uhićenje u Hrvatskoj.

Tijelo 47-godišnjeg T.B. pronađeno je u šumi u zaseoku Vodice kod Vojnića. Svjedok je vidio kako muška osoba leži s vidljivim tragovima krvi nedaleko vozila nakon čega je na lice mjesta stigla policija i hitna pomoć, priopćila je policija zapadnohercegovačke županije.

Dežurna liječnica je konstatirala smrt navodeći kako je ubijen iz vatrenog oružja. Policija i tužitelj provode očevid na mjestu zločina, a policija traga za počiniteljima.

Mediji navode da je u klasičnoj sačekuši ubijen Brkić iz mjesta Vojnića kod Ljubuškog, koji ima prijavljeno prebivalište u Zagrebu.

Brkić je 2007. uspio izbjeći uhićenje u policijskoj akciji “Walter” u kojoj je policija prijavila 29 osoba radi krijumčarenja cigareta, prenosi Jutarnji list.