Izvor: Nacionalno/D.Prša

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas je povodom brojnih špekulacija u javnosti odgovorio na pitanje treba li braniteljske mirovine izdvojiti iz sustava mirovinskog osiguranja.  

“Radi se o izrazito zahjevnom i složenom procesu, one su u velikoj mjeri već izdvoene. Ovih dana ćemo se osvrnuti na način kako se braniteljske mirovine obračunavaju, na segmet koji se izdvaja iz mirovinskog i onaj dio iz proračuna”, rekao je Medved.

Negirao je tvrdnje o rastu broja braniteljskih mirovina

“Nažalost, određene strukture tendenciozno i netočno manipuliraju s brojkama, dostavit ćemo vam cjelovitu sliku iz koje će biti vidljivo kretanje unatrag nekoliko godina pa ćete vidjeti koji branitelji koriste koju imovinu po kojoj osnovi”, poručio je ministar.

Vezano za komemoraciju u Bleiburgu ove subote na koju s ministrom Kuščevićem ide kao predstavnik Vlade, kazao je da poziva sve građane da se pridržavaju austrijskih zakona, no nije htio komentirati činjenicu da u subotu na Bleiburg neće ići predsjednik Sabora Jandroković, koji će vijence položiti danas.

Inače, kao predstavnik Sabora ide zastupnik Ante Sanader, a kako se doznaje tamo će ići i Milijan Brkić, ali ne u funkciji potpredsjednika Sabora.