Tomislav Karamarko kreće u utrku za šefa HDZ-a

Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade pozvao je na uvodni predizborni skup u petak na kojem će istaknuti svoju kandidaturu za predsjednika stranke. On je već treći pretendent na mjesto predsjednika HDZ-a. Ranije je svoju ambiciju istaknuo Miro Kovač, a svoju poziciju brani i aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Kako javlja N1 televizija,  okupljanje Karamarkovih pristaša zakazano je za petak, 7. veljače u Narodnom sveučilištu u Sesvetama.

Prema političkom habitusu Karamarko pripada tzv. desnom krilu HDZ-a, a slična pozicija mogla bi se pripisati i trojcu Miro Kovač-Davor Ivo Stier-Ivan Penava koji žele u HDZ-u zauzeti pozicije predsjednika, potpredsjednika i zamjenika predsjednika.

Njegov tim, kako piše 24 sata, nakon godinu i pol priprema, činit će Zorica Gregurić, Mijo Crnoja, Nada Šikić, Martin Pastuović, Josip Vidović i Željko Fiolić. Ovaj zadnji, profesionalni policajac, saborski zastupnik i član saborskog odbora za zakonodavstvo, bit će i šef Karamarkova stožera.