Tomašić očekuje da će u EU parlamentu brinuti o poljoprivredi, Ilčić protiv uvođenja eura

Dosadašnja EU parlamentarka Ruža Tomašić rekla je u subotu u Varaždinu kako očekuje da opet ući u Europski parlament i da će se baviti poljoprivrednom politikom, a predsjednik stranke Hrast Ladislav Ilčić istaknuo je da se protivi uvođenju eura u Hrvatskoj.

Ruža Tomašić, koja je prva na listi Hrvatskih suverenista i drugi na listi Ladislav Ilčić na središnjem gradskom trgu u Varaždinu predstavili su svoju listu i družili se s građanima.

Tomašić je poručila Varaždincima da trebaju izaći na izbore i da je Europski parlament jako važan jer, kako je naglasila, 70 posto zakona koji se donose u njemu moraju se primjenjivati kod nas. Na pitanje oko rejtinga stranke odgovorila je da prema jednoj internoj anketi Hrvatski suverenisti jako dobro stoje.

“Jedna velika stranka ima internu anketu, koja ne ide van, i ta anketa meni daje skoro devet posto. Vjerujem da uopće nećemo imati problema i da će Hrvatski suverenisti biti zastupljeni u Europskom parlamentu. Moći ću nastaviti rad koji radim”,  izjavila je za Hinu Tomašić te dodala da ovaj put želi biti članica Odbora za poljoprivredu. 

“Ima puno stvari koje sam radila, ali budući da nisam u Odboru (za poljoprivredu) moram moliti ljude da stave moj amandman. Moram puno više lobirati da bih uspjela. Prošli puta nisam uspjela ući u odbor jer su Englezi i Irci sve uzeli, no, ovaj puta vjerujem da ću uspjeti”, rekla je Tomašić.

Predsjednik stranke Hrast, i drugi na listi,  Ladislav Ilčić, naglasio je da su Hrvatski suverenisti protiv uvođenja eura.

“Svi ekonomski pokazatelji govore da bi za Hrvatsku bilo loše da uvede euro. Grčka i Italija su pokušale izaći iz eura nisu uspjele. Dakle sve zemlje koje su slične Hrvatskoj po industriji, po snazi proizvodnje, su gubitnici uvođenja eura”, ocijenio je Iličić.

Smatra da je tu riječ o, kako kaže, poslušničkoj politici Plenkovićeve Vlade i njegovog HDZ-a i da guraju Hrvatsku u nešto što nije dobro. Pribojava se da će uvođenjem eura Hrvatska opet izgubiti dio suvereniteta.

Tomašić i Ilčić svim majkama čestitali su Majčin dan.