Tomašević ostaje pri svom: Brak je u krizi, ali nisam tukao ženu

Alojz Tomašević, HDZ-ov požeško-slavonski župan, koji je posljednjih dana bio jedna od medijski najtraženijih osoba u Hrvatskoj i sam je progovorio o obiteljskom sukobu sa suprugom Marom, koja je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog obiteljskoga nasilja.

Tomašević je cijelu priču komentirao za Jutarnji list. “To su pitanja koja duboko zadiru u moju privatnu intimu i obiteljski život. Nadam se da ćete razumjeti, ali ne mogu odgovoriti na njih u obliku kako se eventualno očekuje.

Pogotovo ne mislim odgovarati na tragikomične i degutantne objede o trudnim ljubavnicama i tome slično. Razlog tome je što, iako zbog niza dezinformacija koje su se proteklih dana pojavljivale u medijima, želim zaštiti dostojanstvo svoje obitelji, djece, unučadi, pa i svoje supruge”, istaknuo je Tomašević, koji ne želi svoje bračne probleme rješavati putem medija.

“Žalim što se supruga odlučila da putem medija pokušava razriješiti probleme našeg braka. Ne krijem da je taj brak u krizi, ali odgovorno tvrdim da su naše nesuglasice i razmirice bile isključivo verbalnog karaktera. Ne želim ulaziti u njihov sadržaj jer ne postoji opravdan interes javnosti za to. Ono važno je činjenica da nisam udario svoju suprugu i niti bih to ikada učinio. Da sam se bilo kada tako ponašao uvjeren sam da iza mene u ovim proteklim danima ne bih imao potporu svoje djece, a ja ju, Bogu hvala, imam”, rekao je Tomašević.

Tvrdi da je sve što je proteklih dana izrečeno o njemu i njegovom braku prepuno laži i neistina koje, kako ističe, djelomice razumije u „kontekstu osude nasilnog ponašanja prema ženama.“ No, unatoč tome što ga je policija kazneno prijavila zbog nanošenja tjelesne ozljede supruzi, što je dijagnosticirano i u požeškoj bolnici, Tomašević i dalje tvrdi da nije udario suprugu.

“Ponavljam, nisam bio nasilan. Stoga nije korektno tendenciozno tumačiti neprovjere informacije pa čak i liječnički nalaz supruge koji potvrđuje moje riječi, a ne suprotno kako se nastoji prikazati”, tvrdi požeško-slavonski župan, koji za sve optužuje političke suparnike.

“Vjerujem da je sada svega svjesna i moja supruga i mislim da je podlegla manipulatorima iz suprotnih političkih tabora. Onih koji su zbog izbornog gubitništva duboko frustrirani i pokušavaju prizemnim putem ostvariti ono što ne mogu legalnim političkim procesom.

Apsurd je i to da neki opozicijski političari pokušavaju dijeliti lekcije o moralu i ćudređu u mojoj obitelji, a sami imaju u svom životu po nekoliko brakova koji su sve samo ne moralni i uzorni”, rekao je Tomašević ne želeći konkretno reći na koje političare misli, a svoju situaciju odlučio je prepustiti pravosudnim tijelima piše Jutarnji list.