Tomašević: Dosad nije nađena eksplozivna naprava

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izvijestio je da policija do sada nije pronašla eksplozivnu napravu u Arena Centru nakon što je zbog anonimne dojave o postavljanju Centar ispraženjen, a nada se da ni neće biti pronađena.

“Nije ništa još pronađeno, nadam se da neće ni biti pronađena nikakva eksplozivna naprava”, rekao je Tomašević u petak ispred Arena Centra.

Zasad je pregledano negdje oko pola prostorija, garaža, kino dvorana, nekoliko većih trgovina. Lagano su ljudi koji su ostavili vozila u garaži prije evakuacije pozvani jedan po jedan da pokupe svoja vozila. Jedan pas je napustio objekt, drugi još pretražuje, izvijestio je.

“Ako se utvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, očekujem od policije da tu budalu koja pleše po živcima građana Zagreba nakon potresa, pandemije i pada vojnog aviona nađu i kazni tako da se takve stvari više ne događaju”, rekao je Tomašević.

Rekao je kako, po protokolu, kad god je riječ o takvoj prijavi, policija je dužna evakuirati i napraviti pregled.

Upitan je li Zagreb siguran grad, gradonačelnik je poručio kako je grad siguran odnosu na većinu europskih metropola, ali i istaknuo kako nije uobičajeno da dolaze ovakve prijave za velike šoping centre.

Ako se utvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, to je kazneno djelo i osobu treba najstrože kazniti jer ovo uznemirava građane, remeti poslovanje centra i napravilo je prometnu gužvu u ovom dijelu grada, poručio je Tomašević.

Voditeljica marketinga Arena Centra Sanja Vladović rekla je kako su dobili anonimnu email poruku prema kojoj su odmah pokrenuli sve sigurnosne procedure. U poruci je pisalo kako su u centru dvije bombe.

Dodala je kako je pretraženo oko pola centra, a istraga je još u tijeku.

S obzirom na to da je petak popodne, procijenila je kako je u trgovačkom centru u trenutku dojave bilo oko 2000 ljudi.