Todorićev prvi intervju nakon sloma Agrokora

Izvor: N1

Todorić u svom prvom intervjuu od njegova odstupanja u travnju nije priznao nikakve strateške pogreške osim – nedovoljne komunikacije.

Ivica Todorić dao je intervju agenciji Bloomberg, kazavši kako vlada sada vodi tvrtku u pogrešnom smjeru.

Todorić u svom prvom intervjuu od njegova odstupanja u travnju nije priznao nikakve strateške pogreške osim – nedovoljne komunikacije. Kazao je kako bi se planovi – uključujući Agrokorovu najveću kupnju, slovenskog maloprodajnog lanca Mercator – bili ostvarili da je imao dovoljno vremena.

“Imali smo jasan plan i strategiju. Ali nam vlada nije dopustila da je izvršimo “, izjavio je Todorić.

“Moja najveća odgovornost je da nisam bio prisutan u medijima, da nisam komentirao ili negirao neke priče koje su bile objavljene ili o kojima se pričalo”, rekao je Todorić, pa dodao: “Ali nismo imali vremena nekim ljudima objasniti što radimo.”

Nakon što je vlada preuzela Agrokor, Todorić je formalno ostao vlasnik tvrtke, ali ne sudjeluje u restrukturiranju. Događaji nakon njegova odlaska pokazuju “nekompetentnost i bezakonje”, rekao je. Razmišlja o načinima suočavanja s vladom zbog posebnog zakona koji je Hrvatska donijela kako bi omogućila državno preuzimanje svoje tvrtke, kazao je.

“Svakako sam pogriješio, kao i bilo koja druga zaposlena osoba, a ja sam radio danju i noću 40 godina za izgradnju Agrokor”, rekao je, prenosi Index.