‘Todorić sprema tužbu protiv RH – bit će još neočekivanih stvari’

Iako oko slučaja Agrokor vlada stanovito medijsko zatišje, čini se kako obitelj Todorić ipak ne miruje. Prema pisanju tjednika Nacional, spremaju uzvratni udarac – posebno ako DORH pokrene postupak protiv samog Ivice Todorića, ali i osoba iz najužeg upravljačkog tima posrnulog koncerna.

O svemu je u Hrvatskoj uživo govorio glavni  urednik tjednika Nacional Berislav Jelinić. Nacional je iz inozemnih izvora saznao da se u više zemalja pomno prate potezi Todorićevih. Presreli su komunikaciju obitelji i iz toga doznali kako Todorićevi pripremaju tužbu protiv Republike Hrvatske i to iz Nizozemske, jer se tamo nalazi više Todorićevih kompanija. Taj postupak služio bi kao temelj za traženje odštete od RH. Todorić smatra kako ovo nije trebalo baš ovako završiti i smatra da je izgubio deset mjeseci do godinu dana kako bi pokušao riješiti problem i eventualno se izvući.

“Todorić je uvijek za javnost govorio ono što mu u tom trenutku odgovara. Radi se o još jednom potezu u igri šaha između Todorića i države”, kazao je Jelinić. Podsjetio je i da je Sberbank pokrenula tri postupka arbitraže. “U Londonu pokušavaju osporiti legitimitet ‘Lex Agrokora’ – javnost se mora na to podsjetiti”, dodao je. Jelinić smatra kako će još puno biti neočekivanih stvari. “Todorić zna kakvo je stanje njegove kompanije, u kompaniji i dalje ima svoje ljude i savjetnike ima svo vrijeme ovog svijeta, jer ga nitko ne dira”, kazao je te dodao kako Nacional zna koji ljudi iz Hrvatske savjetuju Todorića.