Todorić: Rado ću dokumentirati sastanak s gospođom Dalić

FaH

Nakon što je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u srijedu izjavila da se nikad s Ivicom Todorićem nije privatno sastala, vlasnik Agrokora uzvratio joj je novom objavom na svom blogu.

“Gospođa Dalić opet obmanjuje hrvatsku javnost. Ona ima pravo kad kaže da sa Ivicom Todorićem nije nikad privatno sastajala, ali ja to nisam nikad ni kazao. Kazao sam da se najavila i da je došla u moj ured i iznio sam najvažniji dio istinitog razgovora koji smo vodili. Teško mogu vjerovati da se ne sjeća i da je zaboravila naš razgovor, obzirom da je u njemu tražila vrlo neuobičajene stvari. A ja ću joj rado dokumentirati naš razgovor.

Sto se tiče naklapanja oko novaca, iznosa, traženja, Petrov kaže jedno, Dalić drugo, sve to govori kako ni sami ne znaju o čemu govore… svrha mog dolaska je bio poziv gospodina Petrova da hoće pomoći razvoju kompanije. I u tom smislu se u konačnosti razgovaralo. Mi smo predlagali da, ako država to želi, dokapitalizira Belje, jer je riječ o strateškoj državnoj kompaniji. Tih razgovora je bilo, ja to ne poričem i to imam dokumentirano. Sve je to bilo na tajnom sastanku 26.02.2017.

Međutim, neporecivo je, i to sam već na blogu objavio da sam se Zdravku Mariću 03.03.2017. na svemu zahvalio i poručio Vladi da ne trebamo nikakvu pomoć. Lako je dokazivo da svi koji tvrde suprotno lažu. Umjesto da nastavlja s obmanama zašto konačno hrvatskoj javnosti ne odgovori na moja pitanja?”, napisao je Todorić na svom blogu.