Todorić: Prestanite trgovati Agrokorom iz političkih razloga

foto FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Osnivač Agrokora Ivica Todorić u ponedjeljak u novom blogu piše da se premijer Plenković i izvanredna uprava trebaju vratiti u okvire prava te prestati trgovati Agrokorom iz političkih razloga, te ocjenjuje da predložena nagodba predstavlja potpuno urušavanje sustava i izdaju nacionalnih interesa.

“Poručujem Plenkoviću i izvanrednoj upravi da je dosta pravnog divljaštva, vratite se u okvire prava i prestanite trgovati Agrokorom iz političkih razloga. Svakim danom nanosite sve veću štetu. Ne umijete i ne možete napraviti zakonitu nagodbu jer inzistirate na nezakonitim rješenjima i protekciji protupravnih radnji”, napisao je Todorić.

Prozvanima poručuje da trebaju dati priliku da se Hrvatska spasi od tužbi i milijardi eura štete koje će platiti porezni obveznici.

Todorić je danas i na Twiteru poručio da je Agrokor “otet” te da nije točno da se čuvaju radna mjesta, jer kako nakon 15 mjeseci kompanija ima pet tisuća manje zaposlenih.

“Nagodba je velika krađa i prevara! Dopustite da hrvatski investitori zaštite svoje i hrvatske interese i zajamče budućnost Agrokora”, napisao je Todorić.

U ranijem današnjem tweetu, Todorić je ustvrdio da nagodba u Agrokoru, kakvu predlažu Vlada i izvanredna uprava, predstavlja potpuno urušavanje pravnog, financijskog i industrijskog sustava Hrvatske i izdaju nacionalnih interesa.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je u nedjelju sudjelovao na svečanom obilježavanju  29. obljetnice osnutka HDZ-a, izjavio je kako se nada da je izvanredna uprava u Agrokoru, zajedno sa svim ostalim dionicima, učinila maksimalne napore da donese odluku o nagodbi.

“Nadam se da je izvanredna uprava u Agrokoru, zajedno sa svim ostalim dionicima, učinila maksimalne napore da donese odluku o nagodbi. Nakon toga očekujem sazivanje ročišta od strane Trgovačkog suda, izglasavanje nagodbe i potom normalno funkcionirane kompanije, očuvanje radnih mjesta i budućnost hrvatskih kompanija u suradnji s Agrokorom”, kazao je Plenković novinarima, upitan kakva su njegova očekivanja vezana uz odluku privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora koje bi u utorak trebalo glasovati o nagodbi i hoće li nagodba biti sklopljena. (H)