Todorić: Podržavam osnivanje Povjerenstva za Agrokor

“Podržavam osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor”, po drugi put danas oglasio se Ivica Todorić.

Nakon što je danas Ivica Todorić prvi put otvoreno progovorio o Agrokoru i svom radu u koncernu, te poručio da “lex Agrokor neviđen slučaj otimanja privatnog,” opet se oglasio na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Zasad je objavio samo naslov:Podržavam osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor”, uz napomenu: Uskoro opširnije…

Podsjetimo, Ivica Todorić prvi put je otvoreno progovorio o Agrokoru i svom radu u koncernu. Oglasio se na svojoj službenoj internetskoj stranici, na kojoj će se nastaviti oglašavati.

U svom je podužem pismu optužio Vladu da mu je “ukrala Agrokor”. “Ciljano širenje dezinformacija i negativnih glasina kroz izjave najviših dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti tijekom prvih mjeseci 2017. godine destabiliziralo je Agrokor.

Lažima i manipulacijama Vlada u zabludu dovodi i cjelokupnu javnost. Služeći se konstrukcijama, te potpuno neprimjerenim medijskim djelovanjem, stvoren je okvir za pridobivanje političkih saveznika.

Umjesto činjenica i istine Agrokor su htjeli prikazati kao slučaj Parmalat sugerirajući otuđenje ogromnih suma novaca, no danas, sedam mjeseci kasnije, slučaja Parmalat nema.

Cilj takvog djelovanja najviših dužnosnika Vlade i Sabora, kroz izravni politički intervencionizam, bio je donošenje neustavnog zakona Lex Agrokor i nacionalizacija privatne imovine, a ovakav slučaj otimanja privatnog vlasništva nije zabilježen u suvremenoj Europi.

Ja i Uprava Agrokora potpisali smo aktivaciju zakona, a sada posebno naglašavam, pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem”, napisao je Todorić.