Todorić: Idućih dana očitovat ću se o iznesenim izvješćima

Izvor: N1

Agrokor je prezentirao revidirane financijske izvještaje za 2016. godinu operativnih kompanija Agrokor grupe. Ona potvrđuju veliku vrijednost koju smo izgradili tijekom 30 godina neprestanih ulaganja. Izvješća analiziram sa svojim financijskim ekspertima i o njima ću se očitovati idućih dana.

Objavio je to na svome blogu Ivica Todorić nakon što je privremeni upravitelj za Agrokor Ante Ramljak prezentirao revidirana financijska izvješća pojedinih kompanija u Agrokoru.

Budućnost Konzuma ne mora biti tako crna, izjavio je Ramljak na prezentaciji revidiranih financijskih izvješća pojedinih kompanija u Agrokoru. Na pitanje novinara može li se zbog ovih gubitaka tražiti kaznena odgovornost, Ramljak je rekao kako je ključan iznos od 10 milijardi kuna – razlika između usklađenja i vrijednosti imovine i onoga što je bilo knjiženo kao imovina.

Hrvatska će se Vlada očitovati o revidiranom financijskom izvješću Agrokor grupe nakon objave konsolidacije koja će pokazati stanje te grupe na kraju 2016. godine, najavljeno je iz Vlade. U priopćenju ističu i kako prvi nalazi revizije potvrđuju opravdanost potrebe donošenja Lex Agrokor.