foto FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Kako neslužbeno doznaje N1, Ivica Todorić ovih bi se dana sam mogao predati policiji u Londonu, a po savjetu svojih odvjetnika.

Hrvatska je navodno dostavila britanskoj policiji informaciju o adresi na kojoj se Todorić nalazi u Londonu, te bi njegova odluka da sam ode u policiju zapravo trebala prevenirati moguće uhićenje. Neslužbeno doznajemo, naime, da je Hrvatska britanskim kolegama uputila zahtjev za njegovim uhićenjem.

Savjet odvjetnika u ovakvim slučajevima uglavnom je – samoinicijativan odlazak tražene osobe i predaja vlastima zemlje u kojoj su se skrili. Prema informacijima kojima raspolažemo, nakon predaje policiji, Todorićevi odvjetnici će odmah pokrenuti postupak zaštite od ekstradikcije s obrazloženjem zaštite od političkog progona.

Isto tako, neslužbeno doznajemo, navodno je posljednjih dana Todorić i skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

Podsjetimo, Todorić je prošlog tjedna završio na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, a istog dana kada je to objavljeno, on je putem svog bloga ustvrdio kako hrvatske vlasti cijelo vrijeme znaju njegovu točnu adresu.

“Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga”, komentirao je Ivica Todorić dodajući kako se ne skriva te da mu je savjest čista. (N1 televizija)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here