Tko će se nametnuti kao glavni igrač na desnici?

Škoro: Domovinski pokret je kompetentna treća opcija

Piše: Hrvoje Krešić

Jučer je, pomalo iznenađujuće s obzirom na povijest njihovog odnosa u proteklih nekoliko mjeseci, premijer Andrej Plenković rekao da se slaže s predsjednikom Zoranom Milanovićem o tome da bi se nakon turističke sezone trebalo razmišljati o ukidanju mjera i povratku života u staro normalno.

Plenković je rekao da je on o takvim stvarima govorio i na internim sastancima prije nego je to javno rekao Milanović, prenosi N1.

Prema najavama koje slušamo, i od predsjednika i od premijera, može se očekivati da Hrvatska od jeseni krene putem Velike Britanije.

Budućnost Domovinskog pokreta i desnice
Jedna od glavnih tema posljednjih dana je budućnost Domovinskog pokreta i desnice u Hrvatskoj nakon iznenadne ostavke Miroslava Škore.

Ono što se moglo saznati kuloarski neslužbeno i prije odlaska Škore je da u Domovinskom pokretu traje dosta intenzivna borba za moć i da je to na neki način bilo i očekivano – frakcije se sukobljavaju i pokušavaju ovladati strankom, nametnuti se kao igrač na desnici.

Ovakvo nešto je bilo i za očekivati, pogotovo ako pogledamo što se događalo s desnim i desnijim strankama u proteklih dvadesetak, tridesetak godina. Vrlo sličan scenarij. Ostaje za vidjeti tko će se složiti s onima koji će preuzeti Domovinski pokret, a tko krenuti drugim putem kao što je već najavila Karolina Vidović Krišto koja osniva svoju stranku.

Sve je ovo nešto što je bilo, pod A – za očekivati i pod B – već viđeno.
(N1)