Tjedan planeta zemlje u Moslavini 2021.

Turistička zajednica grada Kutine, u suradnji s Biciklističkim klubom Kutina, Javnom ustanovom Parka prirode Lonjsko polje, turističkim agencijama Rural Escape Tours i Destinacijski menadžment Zrin, te pod pokroviteljstvom Grada Kutine, u vremenu od 18 – 25. travnja organizira brojna događanja pod zajedničkim nazivom „TjeDAN planeta Zemlje u Moslavini 2021.“.

U sklopu navedene akcije planiraju se dvije organizirane biciklističke vožnje, tri organizirana planinarenja Moslavačkom gorom, jedna individualna biciklistička vožnja predloženim rutama, kao i dvije nagradne igre.

U sklopu tjedna proslave Dana planeta Zemlje sudionici mogu istražiti Kutinu, ali i susjedna moslavačka mjesta: Berek, Veliku Ludinu i Popovaču. Planinarske i biciklističke ture prolaze pokraj zaštićenih prirodnih i kulturnih znamenitosti moslavačkog kraja te brojnih izletišta i vinarija, čime se promovira i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svojim prirodnim turističkim resursima. Sva događanja prilagođena su trenutnim epidemiološkim mjerama, te je broj sudionika ograničen.

Upravo zbog epidemioloških mjera, ove godine neće biti moguće organizirati veliku rekreativnu biciklijadu povodom Dana planeta Zemlje u Moslavini, koja je u Kutinu svake godine privlačila više od 1000 biciklista. Kako bismo ipak nastavili tradiciju održavanja, pozivamo zaljubljenike u biciklizam, da na dan 24.4. u vlastitoj organizaciji i u vremenu od 9:00 – 17:00 sati navrate biciklima do Posjetiteljskog centra Repušnica (Fumićeva 184), uživaju u vikend programu koji je za njih pripremila Javna ustanova PP Lonjsko polje, a mi ćemo prvih 100 biciklista nagraditi s promotivnom majicom akcije i „bike burgerom“.

U vremenu od 18 – 25.4. prilikom vožnje biciklom, uključite vaše brojače kilometara i postanite najbiciklist – s najviše prijeđenih kilometara. U istom vremenskom razdoblju fotografirajte svoj dan na biciklu i osvojite nagradu za najfotku akcije. Više o nagradnim igrama možete saznati na www.turizam-kutina.hr.

Za vas smo pripremili brojna događanja, a na vama je samo da odaberete svoj Dan za planet Zemlju.

Termini događanja:
Individualna vožnja
24.4. Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini
organizator: Turistička zajednica grada Kutine
cilj: Posjetiteljski centar Repušnica
vremenski period trajanja akcije: 9:00 – 17:00 sati
info: prvih 100 posjetitelja koji na prostor PC Repušnice dođu biciklom dobit će promotivnu majicu akcije i „bike burger“
više informacija: www.turizam-kutina.hr
Organizirane biciklijade
24.4. Seoska bike avantura u Moslavini
organizator: Destinacijski menadžment Zrin d.o.o.
cijena izleta: 250,00 kn
više informacija: DM Zrin
25.4. Humka Extreme – biciklijada na Moslavačku goru
organizator: Biciklistički klub Kutina uz potporu TZG Kutine
cijena izleta: 30,00 kn
više informacija: biciklisticki.klub.kutina@gmail.com
Planinarenje
18.4. Planinarenje uz 4 elementa prirode
organizator: Rural Escape Tours uz potporu TZG Kutine
promotivna cijena izleta: 75,00 kn
više informacija: Rural Escape Tours
24.4. Planinarenje uz 4 elementa
organizator: Rural Escape Tours uz potporu TZG Kutine
promotivna cijena izleta: 75,00 kn
više informacija: Rural Escape Tours
25.4. Garićgradska avantura
organizator: Rural Escape Tours uz potporu TZG Kutine
promotivna cijena izleta: 75,00 kn
više informacija: Rural Escape Tours, priopćeno je iz TZ Grada Kutine.