Tisuće mladih na duhovnoj obnovi u Ciboni

HRT

Prva duhovna obnova za studente odgovor je na želje mladih. Kažu to organizatori dvodnevnog programa “Isus na Brucošijadi” koji se ovaj vikend održava u Ciboninu domu. Nekoliko tisuća studenata okupilo se uz molitvu i glazbu.

Duhovnu obnovu predvode don Damir Stojić, o. Ike Mandurić i vlč. Ivan Valentić, a glazbeno animiranje programa vode Alan Hržica, Petar Buljan i Nadbiskupijski zbor mladih.

U ime domaćina sve je pozdravio preč. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral, istaknuvši da im je cilj mladima prenijeti riječi za vječnost, Kristove riječi pretočene riječima današnjice. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić mlade je pak riječima pape Franje pozvao da se usude sanjati velike stvari.

Mladi će ovoga vikenda imati priliku sudjelovati na katehezama trojice svećenika, sudjelovati u misnim slavljima i prisustvovati večernjem glazbenom slavlju i tako se pripremiti za akademske izazove koji su pred njima, iz perspektive duhovnog rasta, razvoja i formacije.

Cilj je događanja obnova zajedništva. Važno je pokazati mladima da nisu sami, da postoje mnogi koji misle i žive slično te da kroz zajednice mladih ili pokreta koji već postoje i djeluju na razini Zagrebačke nadbiskupije, mogu sazrijevati u vjeri.