Tina Turner otkrila da joj je suprug donirao bubreg

Američka rock legenda Tina Turner otkrila je u svojim memoarima koji će se uskoro naći u redovitoj prodaji da je pomišljala na samoubojstvo prije dvije godine, no spasio ju je suprug doniravši joj svoj bubreg.

Danas 78-godišnja glazbenica pobijedila je rak i preživjela moždani udar i baš kada je povjerovala da se njezino zdravlje popravlja otkazali su joj bubrezi, otkrila je u autobiografiji čije je izvatke prenio Daily Mail.

Bubrezi su radili s 20 posto kapaciteta i brzo su propadali do prosinca 2016., povjerila je Turner u knjizi te ispričala “Preda mnom je bio izbor: redovite dijalize ili transplantacija bubrega. Samo transplantacija dala bi mi stvarne izglede za gotovo normalan život. No izgledi za donora bili su slabašni”, rekla je.

U to doba Švicarska, u kojoj pjevačica živi, bila je po broju donora među najnižima u Europi, a to je značilo “da ja, u dobi od 75 godina nikada neću biti upisana na listu čekanja”, kazala je.

Bila je očajna jer su otrovi preuzeli njezino tijelo, nije mogla jesti i počela je razmišljati o potpomognutom samoubojstvu.

Tada je njezin suprug, njemački izvršni producent Erwin Bach, povukao hrabar potez. Rekao je da ne želi drugu ženu niti drugi život i predložio da joj daruje svoj bubreg.

Unatoč tome što je operacija bila opasna za Turner koja ima slabo srce, transplantacija je izvedena 2017.

“I evo me, tu sam. Oboje smo tu, bliskiji nego što se može zamisliti”, napisala je pjevačica u svojoj autobiografiji “Tina Turner: My Love Story” (Moja ljubavna priča) u kojoj ohrabruje ljude da doniraju organe.