Tijekom turističke sezone na državnim cestama 20 punktova hitne pomoći

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) odlučilo je u turističkoj sezoni na državnim cestama organizirati 20 punktova hitne medicinske pomoći, kako bi se povećala sigurnost putnika, turista i svih onih koji dolaze u Hrvatsku u periodu kada je znatno povećan promet i priliv ljudi.

Dežurstvo dodatnih timova hitne medicinske pomoći bit će organizirano od 15. lipnja do 17. rujna, za ukupno 95 dana, od 0 do 24 sata na punktovima autocesta i državnih cesta: Karlovac/Slunj, Brinje, Lovinac, Skradin, Dugopolje, Split, Makarska/Gradac, Podaca, Kutina, Lužani, Vrbovsko, Crikvenica, Pazina, Plitvička jezera, Tisno, Karlobag, Senj, Nin, Novalja i Čilipi, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora HZZO-a.

Prema uputi Ministarstva zdravstva, HZZO će za organizaciju dežurstava hitne medicine za potrebe ozlijeđenih i oboljelih osoba osigurati oko 7,35 milijuna kuna

HZZO će osigurati dodatna sredstva prema uputi Ministarstva zdravstva za preventivne preglede branitelja iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji za razdoblje od 1. svibnja do 31. prosinca 2018. godine, za pet općih i veteranskih bolnica u Kninu, Vukovaru, Zaboku, Ogulinu i Pakracu. Svakoj su bolnici osigurana mjesečna sredstva od 250 tisuća kuna, što su dodatna sredstva koja nisu uračunata u mjesečni maksimalni iznos bolnice (limit).

S ciljem osiguravanja dostupnosti i kontinuiranosti zdravstvene zaštite, HZZO će raspisati natječaj za potrebe popune Mreže javne zdravstvene službe u dijelu specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite. HZZO će raspisati natječaj za područja na kojima je Mreža nakon prethodno provedenih natječaja ostala nepopunjena, priopćio je HZZO.