Thompson pred tisućama ljudi u Glini zapjevao Čavoglave, Anicu i druge hitove

fb

Današnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Glini završava koncertom Marka Perkovića Thompsona. Do njegova dolaska brojna publika je, u dobrom raspoloženju, uživala uz Dalmatino.

Fotografija Marko Perković Thompson.

Oko 23,15 Thompson je izašao na pozornicu i otvorio koncert izvedbom Čavoglava. Tijekom izvođenja ‘Maranathe’ na pozornici mu se pridružio i sisački biskup msgr. Vlado Košić dobivši ovacije publike.

U gradu Glini ove godine održao višednevni program proslave. Danas je u 18.30 započelo polaganje vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja (Ulica Tomislava Roma). Nakon toga, u 19 sati u crkvi sv. Ivana Nepomuka (Ulica 2. gardijske brigade Gromovi) biskup Vlado Košić slavio je svetu misu za Domovinu.

U nepreglednoj masi publike je i sisački biskup Vlado Košić koji je danas predvodio misu za domovinu u Glini.

Fotografija Marko Perković Thompson.

Grad u kojemu su nemiri započeli već 1990. nakon 5 godina okupacije oslobođen je u Oluji

U Glini su predratni nemiri započeli već u ljeto 1990. kada su pobunjeni Srbi izvršili napad na policijsku postaju. Ubrzo se u sukob uključila i JNA, tada još uvijek ne otvoreno na strani pobunjenih Srba, hineći posrednika u smirivanju sukoba, dok je u stvarnosti onemogućila hrvatsku policija da uspostavi red.

Već u ljeto 1991. započeli su prvi veći oružani napadi JNA i pobunjenih Srba te je Glina uskoro okupirana. Hrvati iz Gline i Hrvate iz najbliže glinske okolice većinom su prognani, a mnogi su odvedeni u logore.

Fotografija Marko Perković Thompson.