Thompson otkazao koncert, Milinović poručuje “Na volju mu!”

Nakon što je pjevač Marko Perković Thompson objavio na društvenim mrežama da otkazuje koncert kojeg je u sklopu proslave Oluje trebao održati na Krbavskom polju, ličko-senjski župan Darko Milinović u srijedu mu je tek kratko poručio: „Marku Perkoviću na volju!“.

Thompson je sinoć objavio da koncert iduće godine seli u Čavoglave te je opovrgavao da naplaćuje nastup za proslavu Oluje. “Na žalost, kao što je već viđeno u Kninu i ove godine se pojavljuju u javnosti nekorektne i neistinite izjave kojima se pokušava nametnuti dojam da ja naplaćujem svoj nastup za proslavu Oluje, što naravno nije istina”, napisao je među ostalim taj pjevač. Dodao je i kako se “radi o troškovima infrastrukture i drugih potrebnih tehničkih sredstava za održavanje tako velikog događaja, a ne o bilo kakvom mom honoraru”.

Milinović: za proslavu Oluje predviđeno 100.000 kuna

Župan Milinović je novinarima uoči sjednice Županijske skupštine na čijem je dnevnom redu usvajanje proračuna rekao „Marku Perkoviću na volju“, a na pitanje je li u prijedlogu proračuna predviđeno, kao što je bilo 1. srpnja, 200.000 kuna za proslavu odgovorio da je za proslavu Oluje predviđeno 100.000 i to braniteljskim udrugama, a one će odlučiti o proslavi.

Naime, na prethodnoj sjednici, na kojoj županov prijedlog proračuna nije bio usvojen jedina je primjedba bila da je neprihvatljivo da je predviđeno za Thompsonov koncert na Krbovskom polju 200.000 kuna, a da za  Brinje i druga mjestima nema novaca ni za hitnu medicinsku pomoć.

Thompson je u objavi naveo i da je dogovor s obnašateljima dužnosti Županije, gradova i općina u Ličko-senjskoj županiji bio da oni osiguraju uvjete, a da on za svoj nastup nije tražio honorar od bilo koga, te da mu nije jasno zašto tu njegovu odluku pojedini mediji i političari ne cijene, već ga „naprotiv u javnosti pokušavaju diskreditirati“.

Perković je također poručio da ne želi biti uzrokom podjelama koje su u velikoj mjeri izražene u Ličko-senjskoj županiji, pa „ni izlika za osobne političke neuspjehe“, niti želi dopustiti  pojedincima da svoje političke poene prikupljaju preko njegovih leđa i lažući o njegovim navodnim komercijalnim angažmanima.

HINA