Thompson: ‘Nisam niti jednom od 1995. uzeo honorar’

Ove godine na obilježavanje Dana pobjede, Marko Perković Thompson će pjevati u Slunju, a ne u Kninu kao prijašnjih godina.

U razgovoru za N1, odbio je nagađanja o visokom honoraru kojeg je navodno trebao primiti za nastup u Slunju.

– Ne da neću primiti honorar, nego ga nisam uzeo niti jednom od 1995. pa sve do ove godine. Tako će biti sve dok ću moći nastupati na Danu pobjede. Držao sam da bi takva gesta trebala biti moja stvar, ali pošto sam prozvan od nekih medija moram istaknuti da je to moj dar. A pridružio mi se i moj kum Mate Bulić, rekao je Thompson. Rekao je kako ga ove godine nitko nije službeno pozvao u Knin te dodao da bi se Dan pobjede trebao slaviti svugdje.

– Dan pobjede bi po meni trebalo slaviti svugdje. To je poruka koju smo mi iz Čavoglava slali godinama. Knin je najveća simbolika i to treba ostati. Ali, ne bi se smjela stvarati atmosfera da ako nismo u Kninu ili Čavoglavama da nismo slavili Dan pobjede. Zato smo sada odlučili ići u druga mjesta, kazao je Thompson.

Na novinarski upit o tome kako je možda pretjerano da se održavaju koncerti i u Slunju i u Kninu zbog financijskog aspekta, rekao je da ne želi komentirati koliko će koje mjesto izdvojiti za obilježavanje Dana pobjede.

Na pitanje zašto koristi uzvik “Za dom spremni” u pjesmi “Čavoglave” za kojeg je prošle godine dobio prekršajnu prijavu, rekao je da je ta pjesma simbol Domovinskog rata te da ne razumije zašto je dobio prijavu baš nakon koncerta u Kninu, a ne za druge mnogobrojne koncerte na kojima je otpjevao “Čavoglave”.

– Ta pjesma je nastala u Domovinskom ratu. Pjevam pjesmu koja je bila simbol Domovinskog rata i danas njeguje sjećanje na Domovinski rat i ne vidim da sam išta prekršio. Vidjet ćemo što će sud na kraju odlučiti. Ja sam Čavoglave pjevao i prije dana Domovinske zahvalnosti u Kninu i poslije. I nisam nikad dobio prekršajnu prijavu. Zašto baš na taj dan u Kninu jesam, pita se Thompson.

Što se tiče njegovog nedolaska na svjedočenje u procesu u slučaju Fimi medija, rekao je da je bio spriječen doći na sud.

– Ne, ne. Imao sam namjeru doći, bio sam spriječen i doći ću kao i prije kad me se pozvalo. Netočno je da namjerno nisam htio i izbjegavao, zaključio je Thompson.