THOMPSON: “Ako netko želi nositi znakovlje, neka nosi ono hrvatske pobjedničke vojske”

Uoči koncerta Marka Perkovića Thompsona koji će se održati na splitskoj Rivi 4. kolovoza, dan uoči obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti branitelji grada Splita održali su konferenciju za novinare.

Komentirajući kampanju za predstojeće predsjedničke izbore, Thompson je rekao da on u njoj ne sudjeluje.

“Nisam aktivan, niti je tko od mene tražio da mu dam potporu, niti ja sudjelujem, pa ne znam koliko sam uopće kompetentan govoriti o predsjedničkim kandidatima, kamo će ići, hoće li doći na moj koncert ili nečiji drugo”, rekao je Thompson, dodavši da ne zna hoće li predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doći na njegov koncert na splitskoj Rivi.

Istaknuo je da se radi o manipulaciji kad se govori o bilo kakvoj njegovoj povezanosti  s bilo kojim predsjedničkim kandidatom. “Nikakve povezanosti nema kad se radi o predizbornoj kampanji između mene i bilo kojih kandidata, zasad”, rekao je.

Pitanje o cijeni koncerta na splitskoj Rivi ocijenio je “nevažnim i malo i neozbiljnim”. “To je neozbiljno pitanje, što je mukte, što nije mukte i što ću ja raditi sa svojim novcem. Ne znam dovodite li u pitanje smijem li ja uopće raditi. Ja se ne bavim tim stvarima koliko nešto košta. To je moja osobna stvar hoću li ja nekome dati ili neću i što ću učiniti sa svojim novcem”, rekao je Thompson.

Pjevač je rekao da mu smeta te da nije sretan kad se politizira s njegovim nastupima i pjesmama. “Ja nemam političku stranku niti sam politički aktivan. Ne znam koliko netko ima pravo politizirati i stavljati u kontekst politike moje nastupe, pa i moje pjesme”, rekao je Thompson.

Što se tiče dopuštenog i nedopuštenog znakovlja koje se može vidjeti na njegovim koncertima, Thompson je rekao da on uvijek poziva svoje gledatelje i obožavatelje da, ako već imaju potrebu nositi neka znakovlja, “neka nose znakovlje hrvatske pobjedničke vojske“.

Ako ste primijetili, zadnjih godina nedopuštenog znakovlja nije bilo, rekao je.

“Teško prihvaćam nepravdu i proganjanja, pojedini mediji i politike pokušavaju kompromitirati mene kao osobu i glazbenika i naravno da mi to smeta, to je teška kleveta i velika uvreda meni kao čovjeku. S tim se nosim, Bog mi daje snagu, još imam te snage i još ću moći stvarati i skladati svoje pjesme”, rekao je Thompson.

Ne misli da je ikona desne političke scene. “Ne bavim se politikom niti političkom scenom i strančarenjem. Kroz pjesme govorim o temama koje mene zaokupljaju, a to su obitelj, ljubav prema domovini, obitelji, prijateljima…”, rekao je.

Pjesmu “Bojna Čavoglave” pjevat će i na splitskom koncertu. “Naravno da ću je pjevati, ona je pjesma koja je iz Domovinskog rata, za mene i moje prijatelje branitelje nije nimalo sporna, ona je svjedok vremena kad se stvarala istina, svi koji su protiv te pjesme protivnici su i istine i ona i dandanas budi sjećanje na Domovinski rat i stvaranje hrvatske države. Ona ne krši nikakav zakon, to ste vidjeli i svih ovih godina kad je ona bila proganjana, a ni policija više ne piše nikakve prijave”, rekao je Thompson.

Nacionalno/D.Prša