Teolog Vučetić: “Petir je svetica, s njom se može mjeriti jedino biskup Košić”

Zagreb, 22.07.2020. - Konstituirajuća sjednica 10. saziva Hrvatskog sabora Zagreb, 22.07.2020 - Konstituirajuća sjednica 10. saziva Hrvatskog sabora od stjecanja neovisnosti. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Nisu više u politici, a jesu. Nitko ih ne proziva a sami se javljaju, komentiraju, žele biti “čujni”, čitani …Tako i bivši saborski zastupnik Marko Vučetić kojem “ispod radara” nije moglo proći pojašnjenje saborske zastupnice Marijane Petir kako je uspijela uštedjeti 5,2 milijuna kuna.

Filozof, a uz to i teolog na sebi je svojstven način uputio “amorove strelice” Marijani Petir ali i biskupu Vladi Košiću. Petir je prozvao “SVETICOM”, domoljubnom političarkom, zaokruživši da su Petir i biskup Košić neodoljivi.

Ostaje nejasno zašto filozof ali i teolog toliko štuje “sveticu” i biskupa, nadamo se da će to pojasniti u svojem uredovnom komentaru na svojoj Facebook stranici ili pak na našem portalu.

Evo objave za koju vjerujemo da će Vučetić naći za shodno da ju malo proširi i pojasni, jer nije uobičajeno da se (živući) političari proglašavaju svetcima i to još od teologa, te da biskupov život ocjenjuje skromnim (vjerovatno drži da biskup živi na riži i grahu, ili postoje neke druge spoznaje, ili …). Koja je logika te objave ?!

Petir je, kako kaže, oduvijek umjerena u svemu. Radi 20 godina i normalno je da ima ušteđevinu od preko 5 milijuna kuna. Od plaće je mjesečno odvajala umjerenih 21 000,00 kuna. Riječ je o svetici. Lijepo je znati da domoljubni političari žive skromno. S njom se jedino može mjeriti biskup Košić.

Zato što su jednako skromni i domoljubni, čim vidim M. Petir, pitam se gdje je Košić, a kada vidim Košića, pitam se gdje je Petir.
Jednostavno su neodvojivi. Ljudi žive zajedničke vrijednosti, duhovne.

Petir je, kako kaže, oduvijek umjerena u svemu. Radi 20 godina i normalno je da ima ušteđevinu od preko 5 milijuna kuna….

Objavljuje Marko VučetićSrijeda, 2. rujna 2020.

Nacionalno