Tehnički muzej “Nikola Tesla” i dalje najposjećeniji zagrebački muzej

Izvor: zg.magazin

Iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla u četvrtak su se pohvalili sjajnim rezultatima te je unatoč građevinskim radovima na uređenju pročelja zgrade Muzej prošle godine posjetilo 170.767 posjetitelja. Time je Tehnički muzej Nikola Tesla i dalje zadržao poziciju najposjećenijeg zagrebačkog muzeja i jednog od najposjećenijih muzeja u Hrvatskoj.

Od ukupnog broja posjetitelja 104.659 se odnosi na pojedinačni posjet, a 66.108 na organizirani posjet grupa. Dok je ukupan broj posjetitelja Muzeja u porastu tek nekoliko postotaka u odnosu na 2016., broj gostiju iz inozemstva gotovo je udvostručen te iznosi 11.019 posjeta.

Popularni zagrebački muzej bilježi dolaske posjetitelja iz BiH, Slovenije, Engleske, Italije, Mađarske, Njemačke, Španjolske, Meksika, SAD-a i Austrije.

U Muzeju je prošle godine priređeno 12 izložbi, 23 predavanja, 52 edukativne akcije i radionica. Među edukativnim akcijama koje smo organizirali najposjećeniji je ponovno bio Festival znanosti sa 4015 posjetitelja. Stručnjaci Muzeja održali su protekle godine ukupno 5294 stručnih vodstava, od čega najviše u našem Rudniku – čak 1432.

U tijeku je modernizacija Muzeja koji će u suradnji s tvrtkom RWE Hrvatska, kao glavnim sponzorom, ponuditi besplatan internetski pristup (WiFi) posjetiteljima.

Nakon uređenja dvorišta u njemu će biti postavljene i četiri »pametne klupe« tipa STEORA, inovacije proizvedene u hrvatskoj tvrtki InClude. (ZG-m)