Talijanski sud Ninu Kuluz osudio na tri godine i četiri mjeseca zatvora i oduzeo joj roditeljsku skrb

HINA/ Mario STRMOTIĆ

ela u Hrvatsku, osudio na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od tri godine i četiri mjeseca, trajno joj je oduzeta roditeljska skrb, zabranjeno joj je bavljenje javnim funkcijama, te bivšem partneru mora odmah platiti 50 tisuća eura odštete, potvrdio je njezin odvjetnik Mišo Živaljić.

Kako je kazao Živaljić, od svih sudskih odluka odmah se treba izvršiti ona o plaćanju odštete, dok se na sve ostalo Nina Kuluz ima pravo žaliti.
“Ta presuda nije pravomoćna, no javnost i moja struka su zgroženi s tim saznanjem jer je nezapamćeno da se ide izvan okvira zahtjeva Državnog odvjetništva. Do sada smo imali jednu takvu presudu u kaznenom postupku u Splitu. Nije bilo obiteljsko pravo, ali svakako ta presuda nije opstala na Županijskom sudu. Moja klijentica je zgrožena i šokirana ovakvom presudom kao što smo i svi mi koji pratimo taj slučaj”, izjavio je Hini odvjetnik Živaljić.
Rekao je da nitko ne može vjerovati da sud ide izvan granica sudske prakse i u Italiji, te da u Hrvatskoj pogotovo nema takvih slučajeva.
Nina Kuluz i Alessandro Avenati do današnje su nepravomoćne sudske odluke suda u Torinu imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je prije pet godina s dječakom pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini. Prije nešto manje od godinu dana vratila se u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju.
U lipnju je pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. Odgoda je odgođena jer sud nije dječakovom ocu osigurao prevoditelja.
Hina