Tako se to radi: 5,5 milijuna kn bespovratnih sredstava stiže u Općinu Brinje

Izvor: Nacionalno/D.P.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem odluka za operaciju 7.4.1.”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”
Ukupni iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovu operaciju iznosi 472.000.000,00 kn što je omogućilo financiranje ukupno 102 projekta na nivou Republike Hrvatske.

Iz Ličko-senjske županije uspješni prijavitelji dolaze s područja općine Brinje i općine Donji Lapac te iz grada Otočca.

Općina Brinje se na navedeni natječaj prijavila sa 2 projektna prijedloga te su odobrene potpore u sljedećim iznosima:
za rekonstrukciju i opremanje Vatrogasnog doma Brinje (nositelj – DVD Brinje) odobrena je potpora u iznosu od 2.983.915,57 kn te za rekonstrukciju stare općinske zgrade i njenu prenamjenu u Kulturni centar (nositelj – Općina Brinje) odobren je iznos potpore od 2.562.088,97 kn.

U skorašnje vrijeme se očekuje potpisivanje ugovora s Agencijom za 5,5 miijuna kuna bespovratnih sredstava te zatim početak postupka javne nabave i izvođenja radova na objektima.
A.M/DP
.