Svjetski dan zdravlja obilježava se u subotu u zagrebačkom ZOO-u

Hina

U zagrebačkom Zoološkom vrtu u subotu, 7. travnja, obilježit će se Svjetski dan zdravlja, a naglasak će biti na zaštiti zdravlja djece i njihovih roditelja.

Dan promicanja bolje zdravstvene skrbi ove se godine održava pod geslom “Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje”, priopćio je zagrebački ZOO.

Gradske ljekarne Zagreb u Zoološkom vrtu će predstaviti svoju javnozdravstvenu akciju “Ljekarnik izvan ljekarne”. Djecu će upoznavati sa zdravim načinom života te važnosti prevencije bolesti. Svim zainteresiranima mjerit će tlak i određivati indeks tjelesne mase.

Partneri akcije građanima će omogućiti i besplatno mjerenje glukoze u krvi te određivanje vitaminsko-mineralnog statusa organizma.

Mališani će moći provjeriti vid te se uključiti u zanimljivu edukativnu radionicu koja se bavi zdravim vidom.

Velika će se pozornost dati i oralnoj higijeni. Specijalisti dječje i preventivne stomatologije iz Stomatološke poliklinike Zagreb djecu će učiti pravilnoj prehrani i održavanju oralne higijene, a kako se četkaju zubi, pokazat će na igračkama.

Plavko, maskota Građanskog nogometnog kluba Dinama, djeci će približiti važnost tjelovježbe i pozitivnog životnog stava. U razgibavanje najmlađih posjetitelja ZOO vrta uz Plavka će se uključiti i treneri Dinamove škole te mladi igrači.

Edukatori zagrebačkog Zoološkog vrta podsjećaju kako je kretanje prirodno i ljudima i životinjama te da bi upravo ono trebalo biti važan sastavni dio naše svakodnevice. Sve koji trče, potiču da se uključe u subotnji Maksimirski Minus Zwei Cener, a sudionike utrke nagradit će kuponima za slobodan ulaz u Zoološki vrt u idućih mjesec dana.