Švedski kralj posjetio NP Krka i Skradin

Izvor: Šibenik.in

Švedski kralj Carl XVI Gustaf posjetio je danas Nacionalni park Krka i Skradin gdje se, nakon što je u društvu izišao iz minibusa, ukrcao na brod privezan za skradinskom rivom.

Da je riječ o posebnom gostu, odavalo je samo nekoliko članova osiguranja koji su ‘skenirali’ situaciju na rivi.

Da je kraljevo osiguranje napravilo vrlo dobao posao skrivajući njegov dolazak, svjedoči činjenica da Skradinjani pojma nisu imali o neslužbenom dolasku švedskog monarha, a rivom i ostakom grada moglo se neometano kretati. Čak ni gradonačelnik Antonijo Brajković nije znao da će švedski kralj danas neko vrijeme provesti u njegovom gradu, a s tim nisu bili upoznati ni u Nacionalnom parku Krka.

Ležerno odjeven u laganu prugastu košulju i svijetli sako, s pletenim šeširom na glavi za zaštitu od dalmatinskog sunca, Carl Gustaf ni po čemu nije odavao kraljevski status. Izišao je iz minibusa baš kao i bilo koji član turističke grupe, bez ikakve pompe i velike pratnje, a da je riječ o švedskom monarhu samo su nam kratko na skradinskoj rivi potvrdili iz njegova osiguranja, ne želeći o njegovom dolasku ni daljnjem kretanju otkrivati baš ništa drugo osim da je razgledao Nacionalni park Krka.

Švedski kralj u neslužbeni posjet Hrvatskoj došao je u društvu, ali bez supruge, kraljice Silvie i ostalih članova kraljevske obitelji, dviju kćeri i jednog sina, piše Šibenik.in.

Švedski kralj sa suprugom, kraljicom Silviom u svom prvom državničkom posjetu Hrvatskoj bio je u travnju 2013. godine, a osim protokolarnih sastanaka s bivšim predsjednikom Josipovićem i premijerom Milanovićem, kraljevski par uživao je u obilasku zagrebačkih znamenitosti, zadarskim morskim orguljama i vinarije u Nadinu.