Svećenik Mandurić odlazi iz RH na godinu dana

FB

Jvnosti poznat svećenik Ivan Ike Mandurić koji je postao poznat, osim po brojnim objavama po Facebooku, koje su podigle puno prašine, po tome što je prosvjednike iz Savske za vrijeme prosvjeda pred Vladom 2015. godine pustio u crkvu svetog Marka – objavio je da odlazi iz Hrvatske.

Mandurić je na Facebooku objavio da domovinu napušta na godinu dana, a obrazložio je i zašto.

“Dragi svijete iz Domovine (i šire)

Prije nego, kroz nekih tjedan dana, odem, red je da objasnim svoj privremeni odlazak iz Hrvatske: Neki su se pitali nisam li dobio neki ukor ili slično. Ne brinite! Nema baš ničeg iznimnog ni neobičnog. Istina je da baš nikada nisam dobio nikakav ukor za ono što sam javno činio i govorio, a kamo li neku sankciju. I nije bilo razloga za to.

Odlazim samo na godinu dana. Moramo obaviti jedan važan posao za moje svećeništvo: Naime, svaki isusovac, nekoliko godina nakon svog svećeničkog ređenja, mora proći još jednu – treću kušnju. Kod mene se to malo oteglo. Iz pastoralnih razloga, u mom slučaju se malo pričekalo. No, sad je došao red i na to. Uglavnom, neće me biti godinu dana. Pola godine ću biti u Torontu, a potom na Filipinima.

Veselio bih se i ostanku, veselim se i odlasku. A još više ću se veseliti povratku. Svemu se veselim. Bilo mi je prekrasno. Pastoral sam predao, ostajem još tjedan dana da se pripremim za odlazak. Pozdravim s prijateljima, odradim još neke važne stvari… I još ponešto napišem na FB-u.

Uskoro se vraćam – nastaviti služiti Crkvi i Domovini, i boriti se za spasenje duša. I svoje vlastite.

Ako netko želi moliti za mene neka moli za ovo: Da mi Bog da ljubavi, mudrosti i odvažnosti.

U Ime Božje, volim vas sve”, napisao je na Facebooku.

Dragi svijete iz Domovine (i šire)Prije nego, kroz nekih tjedan dana, odem, red je da objasnim svoj privremeni odlazak…

Posted by Ivan Ike Manduric on 5. veljače 2018