Svečano proslavljena 29. obljetnica HDZ Sisak

Ivan Celjak predsjednik GO HDZ Sisak/ Izvor: Portal 53.hr

U hotelu Panonija u Sisku je održana obilježba 29.godišnjice osnivanja HDZ-a Sisak.

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković je uoči skupštine rekao kako se slavi 29. velikih i uspješnih godina HDZ-a. Došli su se zahvaliti utemeljiteljima stranke, hrvatskim braniteljima te svim članovima i članicama. Županijski odbor su iskoristili kako bi kolegicama i kolegama predstavili osnovne smjernice politike stranke i osnovne smjernice Vlade.

Predsjednik HDZ-a Siska Ivan Celjak je podsjetio na povijest osnutka sisačkog HDZ-a. Osvrnuo se potom na današnju situaciju. Kritizirao je gradsku vlast Siska što ne prihvaća projekte koje su ponudili Gradskom vijeću:

„Izradili smo gotov projekt programa „Zaželi“, ponudili smo ga Gradskom vijeću na usvajanje. Međutim, aktualna gradska vlast nije prihvatila projekt na temelju kojeg bi u Sisku bilo zaposleno 30 teško zapošljivih žena starijih od 50 godina, a zašto bi Sisak dobio 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Kritizirali smo previsoku cijenu vrtića. Ponudili smo Gradskom vijeću i prijedlog odluke za nižu cijenu vrtića koju bi realizirali preraspodjelom ovogodišnjih sredstava.“

Jedan od osnivača sisačkog ogranka Ivan Bobetko i prvi glavni tajnik stranke se u svom obraćanju prisjetio povijesti stranke i borbe za državu. Poručio je članovima HDZ-a kako moraju raditi na širenju članstva jer narod je uz stranku te dodao:

„Kada smo 1990. došli na vlast nisu nam trebale koalicije jer smo okupili cijeli narod i nek nam to bude zadaća i za u budućnost. HDZ je ispunio sve svoje obveze, a još ima sljedeće da napravi jednu uljuđenu i naprednu hrvatsku državu.“

Premijer Andrej Plenković je u svom govoru podsjetio na povijest HDZ-a govorio o funkcioniranju Vlade te viziji koju imaju u stranci. Načela HDZ-a su domoljublje, državotvornost, demokršćanstvo i europske vrijednosti. U HDZ-u žele imati predvodničku ulogu u društvu. Na kraju je rekao kako stranka mora čuvati vrijednosti utemeljitelja stranke dr.Franje Tuđmana, ali se isto tako mora prilagoditi vremenu. Rekao je kako želi poslati poruku da su županija i Sisak važni, a Vlada radi na provedbi zaključaka sa sjednice Vlade održane u Sisku u veljači 2017.godine.