SVEČANO OBILJEŽENA 33. OBLJETNICA OSNUTKA GO HDZ-A SISAK

PREDSTAVLJENI PROJEKTI SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE U SISKU

29. listopada 2022., Sisak – Gradska organizacija HDZ-a Sisak svečano je obilježila 33. obljetnicu osnutka. U prisustvu 350 uzvanika, glavnog tajnika Krunoslava Katičića, ministra Marina Piletića, osnivača Ivana Bobetka, župana Ivana Celjaka i predsjednika GO HDZ-a Sisak Tomislava Kralja, stranka se prisjetila 28. listopada 1989. i osnivanja jednog od prvih GO stranke u Hrvatskoj.

„Ponosan sam i zahvalan što u Sisku imamo tako snažan temelj naše zajednice, na kojem su rasle nove generacije domoljuba. Nastavljamo promicati vrijednosti poput hrvatskih nacionalnih interesa, slobode, demokracije i tradicije, u zajedništvu koje je snaga naše stranke. Premijer Andrej Plenković je svojim primjerom pokazao kako vjerodostojna vlast odgovorno djeluje pred svakim izazovom, a tako ćemo i u Sisku postići da postane grad nasmijanih lica i jednakih pravila za sve. Neće nas omesti nikakva podmetanja i laži – ljudi vide kako u Sisku napreduju županijski i državni projekti, u usporedbi s gradskim“, izjavio je Tomislav Kralj.
Ovom prigodom su uzvanicima predstavljeni svi projekti koje SMŽ na čelu sa županom Celjakom provodi u Sisku, poput Regionalnog centra kompetentnosti, Gimnazije Sisak, Srednje škole Viktorovac, Nove interne Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ i drugih brojnih gradilišta za objekte zdravstvene, obrazovne i socijalne usluge.

Sisak će tako dobiti i dodatne sadržaje i usluge koje prije građani nisu imali na raspolaganju. Također, ponovno je istaknut značaj najvećih infrastrukturnih projekata Vlade RH u području cestovne infrastrukture: novi most Odra i autocesta Lekenik-Sisak, koja će biti dovršena nakon desetljeća čekanja i donijeti nove prilike stanovnicima Siska.

Nažalost, projekti koje bi trebao provesti Grad Sisak stagniraju, tako da nije sigurno kad će i hoće li uopće građani vidjeti obnovu Doma kulture KKV, Muzeja, knjižnice, Starog mosta, Mosta Crnac… Stoga je istaknuto da bi SDP-ova gradonačelnica Kristina IkićBaniček trebala što prije krenuti u gradnju i obnovu, kako bi se ispunile potrebe i očekivanja stanovnika.