Svečana sjednica povodom Dana grada Kutine

Povodom Dana grada Kutine u Domu kulture održana je svečana sjednica. Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić je istaknuo kako su svi projekti na području grada nastavljeni, te se osvrnuo na ono što je učinjeno u proteklih pet mjeseci otkako je preuzeo gradonačelničku funkciju.

„Kroz kratko vrijeme u komunalnu infrastrukturu u gradu smo uložili više od 9 milijuna kuna, uložili smo u rekonstrukciju i obnovu naših kuhinja i sanitarnih čvorova u školama više od milijun kuna, potpisali smo šest ugovora za energetsku obnovu naših škola i vrtića te ugovore za poduzetnički inkubator vrijedan 25 milijuna kuna“, rekao je Babić te dodaje kako su sada okrenuti budućnosti.

„Pripremamo projekt kojeg nazivamo EU Moslavina kojim bi realizirali izgradnju vodovodne mreže i aglomeracije u Kutini. Pripremamo novu cestu na produženju i oslobađanju novih prostora u Poduzetničkoj zoni Kutina II“, ističe Babić te dodaje kako rade sve kako bi poboljšali poduzetničku klimu u gradu.

Na svečanoj sjednici bio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Žinić je istaknuo kako je Kutina bitan grad u našoj županiji kao što je Kutina bitna za razvoj županije.

„Oduvijek imamo dobru suradnju s Kutinom, sa službama i oduvijek smo radili na nekim zajedničkim projektima. Ja ću samo spomenuti neke. To su infrastrukturni projekti gdje i prijašnji gradonačelnik i novi gradonačelnik zajedno sa ŽUC-om sufinancira 50 posto na poboljšanju prometne infrastrukture županijskih cesta. Vjerujem da će suradnja u budućnosti biti još puno bolja“, rekao je Žinić.

Na svečanoj sjednici u povodu Dana grada dodijeljene su i nagrade grada Kutine. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Jozefini Kranjčec za dugogodišnji, volonterski, nesebičan i predani rad s djecom s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima te za zaštitu i promicanje prava osoba s invaliditetom, dok je godišnja nagrada Grada Kutine pripala Tvrtki AGRIVI d.o.o. iz Kutine za doprinos razvoju gospodarstva Grada Kutine i stvaranju uvjeta za zapošljavanje mladih ljudi.