Sve stanice za tehnički pregled vozila obavljaju svoj posao

Sve stanice za tehnički pregled vozila u Hrvatskoj i dalje obavljaju poslove tehničkih pregleda i registracije vozila, a vlasnici kojima ističe važenje prometne dozvole mogu sve poslove obaviti u bilo kojoj stanici za tehnički pregled. Ekipa portala Nacionalno jutros je u Karlovcu posjetila stanicu za tehnički pregled vozila. Doznali smo detalje pregleda vozila u ova nezgodna vremena.

Svim vlasnicima vozila koji spadaju u rizičnu skupinu kad je u pitanju potencijalna zaraza koronavirusom iz Centra za vozila Hrvatske sugeriraju da poslove tehničkog pregleda i produženja važenja prometne dozvole vozila, povjere nekome tko ne spada u tu skupinu.

Dakle, sve poslove tehničkog pregleda i produljenja valjanosti prometne dozvole vozila, osim vlasnika vozila, može obaviti bilo koja druga osoba uz predočenje osobne iskaznice vlasnika vozila. Radno vrijeme stanica je prilagođeno sadašnjoj situaciji, pa tako sve Stanice za tehnički pregled na području Karlovca, bez prethodne najave i rezervacije termina, ona u Smičiklasovoj, Zagrebačkoj 15 H i na Ilovcu 29 rade svaki dan od 8 do 18 sati, odnosno rad sa strankama je do 17 sati i 30 minuta. Subotom stanice rade u pravilu od 8 do 12 sati, odnosno do 11 sati i 30 minuta.

Djelatnici stanica podijeljeni su u dva tima, od kojih svaki radi po dva tjedna. Nakon dva tjedna obavlja se dezinfekcija kompletnog prostora i smjena timova, između kojih nema  kontakta. Kad su u pitanju svakodnevne mjere predostrožnosti one su usmjerene na pridržavanje propisane socijalne distance, a u šalterski prostor se pušta po jedna stranka. Sa ciljem zaštite zaposlenika i stranaka, svi poslovi obavljaju se sa minimalnim zadržavanjem u prostoru i objektu Stanice, a stranke se upućuje da kratko pričekaju pored vozila ili ispred administrativnog prostora.

-Vlasnicima vozila predlažemo da za poslove tehničkih pregleda i registracije vozila biraju njima najbližu stanicu za tehnički pregled vozila, poručio je Goran Pejić, pomoćnik uprave za tehničke poslove Centra za vozila Hrvatske. (rb)