Sutra započinje najveća turistička manifestacija „Dani hrvatskog turizma“

Fotografija: TZ Grada Maloga Lošinja (PRess)

Sutra započinje najveća turistička manifestacija te tradicionalni susret turističkih djelatnika i svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske – Dani hrvatskog turizma (DHT).

Kako brending i promociju provodi svjetska turistička velesila Velika Britanija; kako izgleda moderno kulinarstvo kuhara Baskijskog kulinarskog centra nagrađenih Michelinovim zvjezdicama; važnost cjeloživotne edukacije dionika turističkog sektora; održivo poslovanje te još mnoge druge zanimljive teme očekuju sudionike ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma koji se ove godine održavaju 25. i 26. listopada 2017. godine u Malom Lošinju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, a očekuje se preko 1300 sudionika.

Dani hrvatskog turizma okrunit će i najbolje dionike hrvatskog turizma u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore. Ove prestižne turističke nagrade tako će i ove godine stići u ruke najzaslužnijih pojedinaca, predstavnika turističke industrije i najboljih odredišta.

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma za sve sudionike pripremljena su zanimljiva predavanja, radionice i skupovi, između ostaloga na temu trendova u turizmu u Europi, izgradnje nacionalnih turističkih brandova, te uloge nacionalnih turističkih organizacija u sustavu turizma; predviđanja i prognoza turističkih kretanja u narednim godinama; održivom turizmu za održivi razvoj, regionalnim centrima kompetencija, itd.

Prvog dana, u srijedu, 25. listopada, bit će predstavljena „Analiza perfomansi hrvatskog hotelijerskog sektora 2000 – 2016“ te će se održati 17. po redu Hrvatski turistički forum. Forum je ove godine posvećen temi „Trendovi i prognoze: Što čeka industriju putovanja?“, odnosno razgovarat će se o najnovijim trendovima te budućnosti razvoja turizma u svijetu. Osim toga, prvog dana ove manifestacije održat će se i konferencija „ESF – Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u turizmu“ na kojoj će se govoriti o izazovima jačanja konkurentnosti ljudskih potencijala te uspostavi regionalnih centara kompetentnosti u turizmu.

Drugog dana, u četvrtak, 26. listopada, održat će se okrugli stol na temu izgradnje nacionalnih turističkih brandova „Turističke destinacije – upravljanje, marketing i brendiranje“, a na kojem će sudjelovati uvaženi stručnjaci iz Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske te će se održati predavanje na temu „Održivi turizam za održivi razvoj destinacije“ kao jedan od temeljnih principa omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja turizma. Osim toga, drugog dana održat će se sad već tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske na kojem će se raspravljati o najaktualnijim temama i izazovima s kojima se suočava turistički sustav.

Vrhunac ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma bit će svečana dodjela nagrada i priznanja najboljima u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore. Prvog dana (srijeda, 25. listopada) nagrade i priznanja će biti dodijeljene u večernjim satima za nominirane u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu. Drugog dana (četvrtak, 26. listopada) s početkom u 20:05 sati, biti će dodijeljene nagrade za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ za osobu godine, Nagrada za životno djelo te Turistička destinacija godine.

Na skupu će posebno biti obrađena tema održivog razvoja, budući da je 2017. godina od strane Svjetske turističke organizacije (UNWTO) proglašena „Međunarodnom godinom održivog turizma“.

Detaljnije informacije o sudionicima na pojedinim događanjima možete pronaći u programu na stranicama Ministarstva turizma. (MINT.HR)