Susret predstavnika turističkih institucija i turoperatora Hrvatske i Rusije u Zagrebu

Danas je u Ministarstvu turizma održan sastanak s predstavnicima turističkih institucija i turoperatora Hrvatske i Rusije. Sastanku su nazočili predstavnici ATOR-a (Association of Tour Operators of Russia), TUI -a, Russian express-a, PAKS-a, iz Rusije te UHPA-a, HTZ-a , AIK-a, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva turizma.

U ime Ministarstva turizma i predstavnika institucija iz RH, rusku delegaciju primila je pomoćnica ministra turizma, Olivera Shejbal.

Na sastanku se razgovaralo o otvorenim pitanjima u smjeru unaprjeđenja dosadašnje, odnosno buduće suradnje između dionika sektora turizma dviju država te u smislu promocije na tržištu Rusije, kao i oko viznog režima za ruske turiste. Osim toga razgovaralo se i o mogućnostima za produljenje PPS sezone, koja je također zanimljiva ruskim turistima, a posebno u vrijeme manifestacije Advent u Zagrebu.

Tom prigodom pomoćnica ministra Olivera Shejbal najavila je i pozvala predstavnike ruske delegacije na Međunarodni forum zdravstvenog turizma – CIHT 2017 (Crikvenica International Health Tourism) koji će se održati 16. i 17. studenoga ove godine, u organizaciji Turističke zajednice grada Crikvenice, uz Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera i Thalassotherapiju Crikvenica kao suorganizatore.

Predstavnici AIK-a ruskim su partnerima uručili i katalog investicija kako bi ih upoznali s mogućnostima ulaganja, s posebnim osvrtom na sektor turizma te najavili skoro održavanje rusko-hrvatskog gospodarskog foruma koji će se održati u Moskvi, od 18. do 20. listopada ove godine.

Svi sudionici sastanka posebno su pohvalili dosadašnju suradnju dviju država sa željom da se tako i još bolje nastavi u predstojećem razdoblju.