Susret Predsjednice s ministrom obrane Države Izrael

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović primila je ministra obrane Države Izrael Avigdora Liebermana, koji boravi u bilateralnom posjetu Hrvatskoj.

Tijekom sastanka, kojem je prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević, naglašeni su vrlo dobri bilateralni odnosi Hrvatske i Izraela. Posebno je zadovoljstvo iskazano pojačanim intenzitetom obrambene suradnje dviju država, u sklopu koje je Republika Hrvatska uputila Državi Izrael i poziv za dostavu ponuda za opremanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane novim borbenim zrakoplovima.

Predsjednica Republike naglasila je značajnu ulogu Izraela kao partnera NATO-a u nastojanjima za stabilizacijom Bliskog istoka i pojačanoj ulozi Saveza u borbi protiv terorizma. Razmijenjeni su stavovi o ključnim sigurnosnim prijetnjama na Bliskome istoku i jugoistočnoj Europi te je naglašena potreba za intenziviranjem obrambene i druge suradnje Hrvatske i Izraela u suočavanju sa zajedničkim izazovima.

Autor:Ured predsjednice RH/demokracija/Božidar Bebek