Šuker demantirao talijanske medije o pregovorima s Ancelottijem

HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker reagirao je na napise La Gazzette dello Sport o pregovorima s Carlom Ancelottijem o preuzimanju hrvatske reprezentacije.

Razočaran sam što je svjetski ugledni medij kao što je La Gazzetta dello Sport izvor ovakve dezinformacije, tipične “false notizie”, kakvu uobičajeno plasiraju manje respektabilni mediji u potrazi za senzacijama, piše u Šukerovu priopćenju objavljenom na službenim stranicama HNS-a.

Mogu samo reći kako je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i da smo svi isključivo fokusirani na utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, istaknuo je Šuker.

Iako smo prije objave tražili službeni komentar HNS-a na pisanje La Gazzette dello Sport, nismo ga dobili. Priopćenje je stiglo s nekoliko sati zakašnjenja i s packom prema hrvatskim medijima.

Naviknuti smo da većina hrvatskih medija požuri prenijeti ovakvu neistinu – kod nas svaka vijest koja za cilj ima destabilizaciju ili omalovažavanje Saveza dobije zapaženi prostor u medijima. To, nažalost, nije ništa novoga, ali mi ćemo nastaviti raditi u interesu hrvatskog nogometa. Zato uoči ovih odlučujućih utakmica pozivam sve na zajedništvo, a medije na objektivnost i na istinu
, zaključio je Šuker.