Šuica: Agrokor bi nakon današnjeg dana mogao biti tema u Bruxellesu

Izvor: FB

Zastupnica u Europskom parlamentu, Dubravka Šuica, gostovala je u N1 studiju uživo i komentirala aktualne teme u Europskoj uniji.

Komentirala je današnji odlazak u zgradu Vlade, kao i reakcije oko policijske akcije na 60 lokacija, među kojima su i Kulmerovi dvori. “Mi danas poslijepodne u hotelu Westin imamo sastanak Europskih pučana i to je bio preliminarni sastanak i nema veze s ovom vrućom temom. Ne znam ni za kakve reakcije”, rekla je Šuica.

Upitana je li Agrokor vruća tema u Bruxellesu, Šuica je rekla da ne može reći da ta tema zaokuplja Bruxelles u ovom trenutku. “Što ne znači da se to neće i dogoditi nakon ovih današnjih događaja”, rekla je Šuica, dodavši da ni u razgovorima s briselskim kolegama ne može znati je li Agrokor pitanje koje se komentira u drugim zemljama Europske unije.

Dotaknula se i izbora u Austriji. “Mladi Kurz definitivno je najizgledniji kandidat za kancelara i dobio je relativnu većinu, što znači da je sastavljač Vlade. To je stranka koja pripada obitelji Europskih pučana i veselim se da je takva situacija u Austriji.

I Juncker i Tusk i Tajani dolaze iz Europskih pučana, a posebice se veselim što je mladi čovjek na čelu te stranke i što je uspio uvjeriti birače Austrije da je njegova stranka ona koja može donijeti boljitak”, rekla je Šuica, dodavši da misli da će se Kurz okrenuti slobodarskoj stranci.