Suđenje u aferi Agram: Petar Pripuz iznio obranu

Izvor: HRT/Screnshot

Na zagrebačkom Županijskom sudu traje suđenje u aferi Agram. Na današnjem je ročištu poduzetnik Petar Pripuz iznio obranu. Zagrebački poduzetnik odmah je na početku rekao da ostaje pri obrani s prvog ispitivanja otprije sedam godina te ponovio kako nije počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

– Da je prethodna uprava Zagrebačkog holdinga, SDP-ova, u vrijeme od 2009. do 2013. ishodila dozvolu za gospodarenje otpadom, za odlaganje otpada na Jakuševcu u skladu sa zakonom, a koja je istekla 2010. ne bi došlo do mog današnjeg iznošenja obrane, kao i da inspekcija ministarstva zaštite okoliša nije zabranila odlaganje otpada na Jakuševcu, rekao je, među ostalim, Pripuz u svojoj obrani.

Optužnicu protiv pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada 2019.

Krajem ožujka 2019. optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010, prenosi HRT.