Stvaranje prilika za hrvatske žene: Australija-Novi Zeland Hrvatski samit žena u vodstvu – Biograd na Moru, 14. i 16. srpnja 2023.

Žene hrvatskog podrijetla iz Australije i Novog Zelanda,  od 14. do 16. srpnja 2023. u Biogradu na Moru  (Ilirija Resort), organiziraju svoj Summit kojeg smatraju “događajem žena za žene”.

Budući da je niz istaknutih govornika već potvrđen, organizatori očekuju da će kontingent od oko 100 profesionalnih žena hrvatske baštine putovati iz Australije i Novog Zelanda na AUS-NZ Women in Leadership Summit 2023. godine gdje će raspravljati o tome kako globalne veze stvaraju mogućnosti Hrvaticama u domovini i inozemstvu.

Suosnivačica organizacije Sonja Palić iz Sydneya u Australiji istaknula je:

Tema ovogodišnjeg Summita, Inovacije, otpornost, postignuća: Hrvatice vode, odraz je onoga čemu smo svjedočili i naučili od žena hrvatske baštine, od vremena naših baka i majki, pa sve do najnovijih izazova s kojima smo se svi suočili. Hrvatice diljem svijeta doista su inovativne i otporne liderice čija se postignuća često zanemaruju. Naša  organizacija posvećena je slavljenju i osnaživanju hrvatskih žena te partnerstvu s njima kako bismo unaprijedili naše zajedničke interese u Hrvatskoj, ali i Australiji i Novom Zelandu. Radujemo se povezivanju sa istomišljenicama u Hrvatskoj na Biogradskom samitu.

Gospođa Palić i hrvatska veleposlanica u Australiji i Novom Zelandu, H.E. Betty Pavelich, povratnica u Hrvatsku iz Kanade, osnovale su 2019. organizaciju AUS-NZ Hrvatske žene u vodstvu s ciljem ujedinjenja profesionalnih žena hrvatske baštine iz cijele Australije i Novog Zelanda pod jednom organizacijom i nakon toga ih povezuju s istomišljenicima u Hrvatskoj. Grupa, koju čine poduzetnice, stručnjakinje, vlasnice poduzeća, korporacije, studentice i diplomantice, prerasla je u značajnu inicijativu poslovnog umrežavanja više od 500 žena, istodobno potičući zajednički cilj podrške i osnaživanja žena hrvatske baštine dok se kreću kroz svoju karijeru.

Od svog osnutka, organizacija se registrirala kao dužnosnik, a ne za profitni subjekt u Australiji, s Upravnim odborom koji predstavlja članove iz svih država širom Australije i Novog Zelanda. U nastojanju da ostave nasljeđe za sljedeću generaciju vođa, pokrenuli su i Mrežu mladih žena koja odražava Odbor s zastupljenošću članova u svim državama, kao i Program mentora.

Organizacija je domaćin niza redovitih događanja za članove diljem Australije i Novog Zelanda, uključujući godišnji Summit žena u vodstvu, od kojih je posljednji održan u veljači 2022. u Australskom parlamentu i Veleposlanstvu Republike Hrvatske, a glavna govornica bila je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Glavna govornica sastanka na vrhu 2019. bila je policijska povjerenica države Queensland Katarina (Bošnjak) Carrol.

Australski veleposlanik u Hrvatskoj H. E. Richard Rodgers bit će domaćin svečanog prijema za članove izaslanstva u svojoj službenoj rezidenciji u Zagrebu 13.Odmaralište Ilirija u Biogradu na Moru, koje predstavlja najznačajniju australsku investiciju u Hrvatskoj, bit će domaćin Summita od 14. do 16. srpnja 2023. godine – AUS-NZ Hrvatske žene u vodstvu (ausnz-croatianwomen.org). Organizatori su posebno zahvalni Iliriji d.d. i Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na kontinuiranoj potpori ovom događaju, kao i naporima Hrvatske organizacije za žene u vodstvu AUS-NZ od njezina osnutka.

Za više informacija obratite se Sonji Palić: info@ausnz-croatianwomen.org
Rezervirajte svoje ulaznice: https://www.ausnz-croatianwomen.org/news/croatian-summit-14-16th-july-2023