Štromar: HNS priprema prijedlog ovršnog zakona

Izvor: N1

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar (HNS) u intervjuu za Hinu rekao je kako je HNS okupio svoj tim stručnjaka koji izrađuje prijedlog ovršnog zakona.

Onda ćemo sjesti s radnom skupinom ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića (HDZ) i vidjeti koji dijelovi kojeg zakona su bolji i primjenjiviji i zajedno ćemo pripremiti konačni prijedlog.

Govoreći o odnosu s koalicijskim partnerom HDZ-om, Štromar je rekao kako misli da su napravili iznimno dobru stvar za ovu državu. Ulaskom HNS-a u Vladu dobili smo stabilnost, a stabilnost je bila iznimno potrebna i za gospodarstvo, ali i za druge segmente života u državi. Te stabilnosti nismo imali unatrag dvije godine. Sad je imamo, i sad je trebamo iskoristiti, rekao je.

Izrazio je zadovoljstvo što je njegova stranka preuzela odgovornost za reformu obrazovanja, o kojoj se, kaže govorilo 20 godina, ali se u smislu realizacije i političke volje za provedbu ništa nije napravilo. U ovih šest mjeseci napravili smo više nego u posljednjih 10 godina. Plan koji imamo donosi točne rokove što će se i kada događati. Na to smo ponosni i sigurno da je to rezultat te stabilnosti, rezultat koalicije, a ne samo HNS-a. Da nemamo kvalitetnog koalicijskog partnera, da s njim ne možemo nešto dogovoriti, onda ni to ne bi išlo tako dobro, rekao je Štromar.

Na pitanje o Vladinu povjereniku za Agrokor Anti Ramljaku, rekao je kako se svi trenutačno trebamo koncentrirati na to da se potpiše nagodba jer je ona iznimno bitna za budućnost Hrvatske, gospodarstvo, industriju, i očuvanje radnih mjesta. I treba se fokusirati na to, a ne na pojedince. Premijer Andrej Plenković to analizira, to je njegov posao.

Ustvrdio je kako predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak neće ući u Vladu. Bit će predsjednik HNS-a koji ima velike planove za razvoj stranke iznutra.