Štrlek poslao molbu Skupštini HRS-a kojom traži da mu se omogući povratak u reprezentaciju

EP RUKOMET 2018: Hrvatska - Srbija/FaH

 Igrač rukometnog kluba Telekom Veszprem i bivši hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek poslao je u ponedjeljak molbu Skupštini Hrvatskog rukometnog saveza, odnosno njegovom Upravnom odboru da mu se omogući povratak u reprezentaciju. 

Štrlek je svojom voljom odbio igrati na Europskom prvenstvu u siječnju ove godine.   

“Ja, Manuel Štrlek, ovim dopisom molim Skupštinu Hrvatskog rukometnog saveza i Upravni odbor HRS-a da ukine odluku vezanu uz moje neigranje za hrvatsku rukometnu reprezentaciju, nakon što sam svojom odlukom odbio igrati za reprezentaciju. Spreman sam se staviti na raspolaganje izborniku za predstojeće reprezentativne akcije. Unaprijed zahvaljujem”, stoji u njegovom priopćenju.

Manuel Štrlek je tijekom Europskog prvenstva objavio da je sam donio odluku o neigranju te je izrazio žaljenje jer se priča razvila u negativnom smjeru.

“Odluka o neigranju isključivo je moja. I ovo što se događa stvarno nema smisla, žao mi je da je sve uopće otišlo u negativnom smjeru. I zato želim da to prestane jer nema nikakve veze sa stvarnom situacijom. Ponovit ću da je to bila samo moja odluka – sve su drugo priče i pričice koje se podmeću meni i reprezentaciji. Nisam rekao da više nikad ne želim igrati, rekao sam samo da sada ne mogu igrati iz privatnih razloga. I nisam ni na koga ljut, ni na izbornika, ni na suigrače, ni na Savez. To mora biti jasno”, rekao je tada Štrlek, dodavši da je razgovarao s izbornikom Červarom i Igorom Vorijem, objasnivši im razloge zbog čega ne može biti u reprezentaciji. 

Hrvatski rukometni savez je objavio da će Upravni odbor u najskorije vrijeme razmatrati molbu Manuela Štrleka, a zatim svoju odluku proslijediti Skupštini Hrvatskog rukometnog saveza. Ukoliko odluka bude pozitivna, Skupština će se održati telefonskim putem i donijeti konačan sud o molbi Manuela Štrleka.

Prihvati li odbor njegov zahtjev za ukidanje odluke o zabrani nastupa, Štrleka bi već tijekom travnja mogao zaigrati u kvalifikacijama za OI u kojima Hrvatska igra protiv Francuske, Portugala i Tunisa.