Strava na Rabu: Talačka kriza, ubijen psihijatar, žena mu polomljena leži ispred kuće

Izvor: FB

Na društvenim mrežama javljaju kako je u Barbatu na Rabu trenutno talačka kriza zbog koje susjedi obližnjih kuća ne smiju van na ulicu.

Javljaju kako je ubijen psihijatar, da mu žena polomljena leži ispred kuće jer je skočila kroz prozor. Hitna navodno ne može do nje jer napadač puca po svima.

Napadač je navodno bivši branitelj koji je, navodno zbog sukoba oko zemljišta, krenuo u svoj krvavi pohod.

Policija je opkolila kuću i čeka dolazak interventne policije.  Potvrđeno nam je ubojstvo, a kasnije će izaći sa službenim priopćenjem. Ubijen psihijatar, žena mu polomljena leži ispred kuće, skočila kroz prozor.. hitna ne može do nje jer ovaj puca po svima.

Kako javljaju ubijen je psihijatar, inače liječnik u Psihijatrijskoj bolnici Rab, te da mu žena polomljena leži ispred kuće jer je skočila kroz prozor.

Hitna navodno ne može do nje jer napadač puca po svima. Iako su prve informacije bile da je i žena ranjena, neslužbeno se doznaje da nije ozlijeđena, te je na sigurnom. Prevezena je helikopterom u Rijeku.

Napadač je sa žrtvom bio u sukobu oko zemljišta, a neslužbeno doznajemo da je ubijeni liječnik Rakić.

Supruga ubijenog psihijatra zaposlena je na sudu, a odnosi između ubijenog i ubojice već su neko vrijeme bili zategnuti, navodno, zbog nekih neriješenih pitanja oko kuće u kojoj je Rakić imao stan na prvom katu, dok je ubojica imao stanu prizemlju.

Što se tiče napadača, dobili smo informaciju da je njegovo ime Srđan S. i da ima oko četrdesetak godina. Rakić ga je navodno prijavio zbog čega stanoviti Srđan nikako nije mogao pronaći posao. To mu je dozlogrdilo pa se odlučio na ovaj užasan čin. Kada je stigao do Rakićeve kuće, na ulici je ispalio jedan metak u nogu, a potom i cijeli rafal.

Danas oko 9,35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu.

Službeno priopćenje MUP-a

Danas oko 9,35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su NN počinitelja  u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala NN muška osoba.

Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt.

Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku.

Dođem na Rab na jedan dan. Na trajektu sretnemo 2 kombija specijalne policije. Uglavnom sad sam zatvorena u kuci jer je…

Posted by Ivana Mandic Privatno on 2. srpnja 2017