Strašno: Više od 60.000 ilegalnih migranata spremno prodrijeti u Europsku uniju

Ilustracija

Vijest koju je objavio američki portal Breitbart, kako hrvatska Vlada upozorava da su ilegalni migranti (njih oko 60.000) u skorijoj budućnosti spremni su ponovno probiti “balkansku rutu” na putu do Europske unije uznemirila je hrvatsku javnost, ali sudeći po vijestima sa terena neke to, ponajviše hrvatske političare baš i ne zanima.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova upozorio je kako se ilegalni migranti pripremaju na novu rutu kroz balkanske države: Grčku, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu pa sve do Hrvatske, navodi Breitbart.

Ministarstvo je pozvalo Europsku uniju da pruži pomoć u jačanju zajedničke vanjske granice kako bi spriječila potencijalnu humanitarnu krizu, piše Il Giornale.

“Ako nađu slabu točku, bit će u nevolji”, rekao je anonimni izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Procjena od 60.000 ilegalnih migranata potječe od slovenske policije, koja tvrdi da je toliko njih trenutno između Grčke i Albanije spremno tražiti siguran put za ulazak u Europsku uniju.

U prva četiri mjeseca 2018. godine došlo je do značajnog porasta broja ilegalnih migranata koji su pokušali prijeći hrvatsku granicu sa Slovenijom. Sveukupno 1266 ilegalnih migranata pokušalo je preći hrvatsko-slovensku granicu, što je 280 posto više nego prošle godine.

Uz procijenjenih 60.000 ilegalnih migranata koji su već na Balkanu, broj koji prelazi iz Turske u Grčku također je dramatično porastao ove godine. (Croative.net | Il Giornale | Breitbart)